bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozlučka se změnila v hořící peklo. Zranil se i talent Pittsburghu

17. června 2018, 18:30

Jan Šimek

Místo příjemné oslavy děs a hrůza. Rozlučka se svobodou se proměnila v obavy o zdraví, dost možná i život jejich účastníků. V kanadském městě Lethbridge skončila party mladých lidí požárem, při kterém se zranil nadějný útočník Jordy Bellerive, který má podepsanou smlouvu s Pittsburghem Penguins. Zranění utrpěli také dva další hokejisté – Ryan Vandervlis a Matt Alfaro.

Zprávy o nešťastné události potvrdil tamní klub Lethbridge Hurricanes hrající v juniorské Western Hockey League. V tuto chvíli není jasné, co přesně se na místě odehrálo, a proč vůbec vznikl požár.

Všichni tři hokejisté jsou nyní hospitalizováni, přičemž bližší podrobnosti o rozsahu zranění jednotlivých mladíků nejsou známy. Jeden z nich je však podle kusých informací v kritickém stavu.

„Prioritou je nyní zdravotní stav zraněných hráčů. V tuto chvíli nebudeme poskytovat žádné další zprávy,“ uvádí klub v krátkém prohlášení. „Naše myšlenky jsou nyní s rodinami hráčů. Žádáme o respektování soukromí všech postižených touto událostí,“ píše se dále ve stanovisku Hurricanes.

Jisté je, že jedním ze zraněných je také devatenáctiletý útočník Jordy Bellerive, který v září loňského roku podepsal vstupní kontrakt s Pittsburghem Penguins. Přitom neprošel draftem, zaujal ale na letním kempu.

V uplynulé sezoně byl kapitán celku z Lethbridge, v základní části WHL zapsal v 71 utkáních úžasných 92 kanadských bodů za 46 gólů a stejný počet asistencí. V 16 zápasech play off přidal devět tref a 16 nahrávek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.