bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozjetý Montreal přivítá Flyers, tápající Calgary se pokusí zastavit Pánika

24. října 2016, 19:30

Michal Muška

Jen dva zápasy má dnes na programu National Hockey League. Hokejisté Montrealu budou chtít potvrdit dobrý vstup do soutěže v domácím utkání proti nevyzpytatelné Philadelphii, zatímco v United Center budou jasným favoritem domácí Blackhawks, kteří budou hostit rozhozené Calgary.

1:30 Montreal Canadiens (4-0-1) – Philadelphia Flyers (2-2-1)

Jako první se dnes pustí do akce hokejisté Montrealu a Philadelphie. Habs mají na svém kontě už devět bodů a dnes se v Bell Centre pokusí přidat další, v cestě jim ale budou stát Flyers, kteří v minulé sezoně uhráli ve vzájemných zápasech pět ze šesti možných bodů. Canadiens ale zatím dělají vše proto, aby se na nevydařený loňský ročník rychle zapomnělo a z úvodních pěti zápasů ztratili jediný bod po nezvládnutých nájezdech v nedaleké Ottawě.

V posledních zápasech se do branky Montrealu vrátil hvězdný Carey Price, jehož zdravotní stav je pro Habs klíčový. Price naposledy pomohl k výhře 4:2 na ledě Bostonu a jeho start se dá očekávat i dnes. Skvělý vstup do svého angažmá ve slavném klubu má za sebou Shea Weber, jenž je s pěti body nejproduktivnějším obráncem svého týmu a ve statistice mu navíc svítí osm plusových bodů. Na premiérovou trefu v sezoně pak v útoku stále čeká Tomáš Plekanec, to však fanoušky Habs mrzet nemusí, protože se produktivita zatím rovnoměrně rozkládá mezi velký počet hráčů.

Hokejisté Philadelphie zatím v této sezoně podávají spíše nevyrovnané výkony a v tabulce mají po pěti zápasech stejný počet bodů. V posledním zápase Flyers přestříleli Carolinu 6:3 a třemi body se blýskl Jakub Voráček, jenž se tak rázem ocitl na první pozici týmové produktivity (2+5). Střelecky Letce táhne čtyřgólový Wayne Simmonds, dobrý vstup do NHL pak zažívá 19letý centr Travis Konecny, který si připsal už pět gólových nahrávek. Naposledy dnes bude kouči Hakstolovi chybět suspendovaný Radko Gudas, třízápasový distanc si mezitím odpykává i útočník Dale Weise.

2:30 Chicago Blackhawks (3-3-0) – Calgary Flames (1-4-1)

Poprvé v této sezoně se dnes v noci střetnou i Hawks a Flames. Dva ze tří loňských vzájemných duelů ovládli hokejisté Chicaga a nejen kvůli tomuto faktu budou dnes v domácí aréně jasným favoritem. Loňská střetnutí patřila největším ofenzivním hvězdám obou celků a typově podobným hráčům Patricku Kaneovi s Johnnym Gaudreauem. Zatímco prvně jmenovaný si však i letos udržuje průměr více jak bodu na zápas, Gaudreau se zatím stejně jako celý jeho tým hledá.

Chicago si naposledy v divokém zápase poradilo s Torontem a právě toto utkání jako by vystihovalo vstup Hawks do této sezony. Svěřenci Joela Quennevillea jsou zatím velmi produktivní, vzadu to ale skřípe a to zejména při hře v oslabení. Jestřábům se zatím podařilo ubránit pouze 42,9% přesilových her soupeře a toto číslo je řadí na poslední místo v celé soutěži. Podíváte-li se ale na tabulku střelců NHL, najdete zástupce Chicaga na zcela opačné straně žebříčku. Slovák Richard Pánik totiž prožívá snový vstup do sezony a během šesti zápasů stihl nastřílet stejný počet branek. Bodově se pak daří i Anisimovovi, který má stejně jako Pánik na kontě osm bodů (4+4).

Dnešním soupeřem domácích Hawks budou Flames, kteří jsou zatím dost možná vůbec nejhorším týmem celé soutěže. Plamenům se pod novým koučem Glenem Gulutzanem vůbec nevydařil vstup do nového ročníku a po šesti zápasech mají na kontě pouhé tři body, což je velmi málo, zvlášť pokud přihlédneme k příznivému losu na úvod sezony. Hokejistům Calgary zatím nejde vůbec nic, od přesilovek po hru dozadu, neboduje ani poslední dva roky famózní duo Monahan-Gaudreau a start nezastihl v oslnivé formě ani letní akvizici Briana Elliotta. Ten měl o víkendu v zápase proti Blues po svých třech slabých představeních volno, Chad Johnson ale pětkrát inkasoval a tak se podle všeho dnes do branky vrátí bývalý brankář St. Louis či Ottawy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.