bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozjetí Blue Jackets s Wild se střetnou v duelu, který přepisuje historii soutěže

31. prosince 2016, 18:00

Martin Zíta

Ještě nikdy se v bohaté historii nejlepší hokejové ligy nestalo, aby se střetly týmy, které vyhrály alespoň posledních dvanáct zápasů v řadě. V noci na neděli se to změní. Columbus se čtrnácti vítěznými zápasy za sebou se představí na ledě Minnesoty, jejíž vítězná série čítá o dva duely méně.

19:00 Boston Bruins – Buffalo Sabres

Už počtvrté se v letošním ročníku střetnou hráči Bostonu a Buffala. Naposledy tomu tak bylo v noci na pátek, kdy Boston vyhrál 4:2. Bruins navíc vyhráli posledních šest vzájemných duelů. Z posledních pěti zápasů ale vyhráli jen dvakrát, Buffalo pak dokonce jen jednou.

Ani jeden z táborů zatím brankáře nepotvrdil, lze ale očekávat Tuukku Raska a Robina Lehnera.

19:00 New Jersey Devils – Washington Capitals

Před začátkem novoročních oslav mohou evropští fanoušci v klidu zhlédnout také duel mezi Washingtonem a New Jersey. Také tyto týmy se naposledy utkaly v noci na pátek a po nájezdech zvítězili Devils. Capitals tak z posledních pěti zápasů vydolovali plný počet bodů jen jednou, Devils mají o jednu výhru navíc.

V brankách zřejmě naskočí Cory Schneider a Braden Holtby.

0:00 Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets

Jednoznačně nesledovanější duel začne o půlnoci. Minnesota doma přivítá Columbus, střetnou se tak týmy, které vyhrály posledních dvanáct respektive čtrnáct zápasů. Bude se tak psát historie zámořskéh hokeje, týmy s tak dlouhými vítěznými sériemi se ještě nikdy nesetkaly.

Letos se ještě Wild a Blue Jackets nesetkali, pokud se podíváme do minulosti, nalezneme tři výhry Columbusu v posledních pěti vzájemných zápasů. Ovšem dvě minnesotské výhry přišly v posledních dvou zápasech z minulé sezony.

V brankách se očekávají starty Sergeje Bobrovského a Devana Dubnyka.

1:00 Winnipeg Jets – New York Islanders

Winnipeg vyhrál tři z posledních pěti zápasů a doma se představí po třízápasovém tripu. Islanders se těšili ze tří výher v řadě předtím, než narazili na Minnesotu. Formu z posledních dní tak mají oba celky stejnou.

Ve vzájemných zápasech má navíc tým z New Yorku, vyhrál poslední tři a čtyři z pěti. Letos ale venku vyhrál jen tři ze třinácti zápasů.

Chytat zřejmě budou Connor Hellebuyck a Thomas Greiss, ani jeden tým ale zatím nepromluvil.

1:00 Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes

Carolina vyhrála tři z posledních pěti zápasů, pokaždé ale hrála na domácím ledě. Na soupeřově kluzišti je to jiný tým, pět výher z dvaceti zápasů. Tampa taktéž doma neprohrává, z posledních pěti zápasů hráli Bolts doma čtyřikrát a třikrát vyhráli. Pro Lightning mluví i vzájemné zápasy z minulých sezon. První letošní ale v prodloužení zvládli Canes.

Ani jeden tým startujícího brankáře ještě nepotvrdil, zřejmě se ale spolehnou na jedničky, tedy Cama Warda a Andreje Vasilevského.

1.00 Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens

Pittsburgh vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů, nestačil jen na Columbus, a doma nebodoval jen dvakrát z dvaceti zápasů (16-2-2). Habs již nejsou neohroženým válcem a z posledních pěti zápasů mají dvě výhry, první letošní duel mezi oběma týmy ale ovládli právě Canadiens.

V brance Montrealu by měl naskočit Carey Price, na druhé straně zřejmě Marc-André Fleury.

2:00 Colorado Avalanche – New York Rangers

Colorado se utápí na dně ligové tabulky a zažívá jednu z nejhorších sezon v nedávné minulosti. Avs doma nevyhráli už devět zápasů v řadě a v posledních pěti zápasech vydolovali jen jednu výhru nad Chicagem. Rangers vyhráli tři z posledních pěti zápasů a užívají si sérii dvou výher v řadě. Vzájemné souboje z let minulých hovoří pro Avalanche – tři výhry z pěti duelů.

Ani Avalanche a Rangers ještě nezveřejnili své plány v brankovišti. Očekává se start Henrika Lundqvista a Calvina Pickarda.

2:00 Dallas Stars – Florida Panthers

Dallas vyhrál poslední tři zápasy a celkem z posledních pěti zápasů urval čtyři vítězství. Florida naopak prohrála poslední čtyři zápasy, všechny navíc na domácím ledě. Poslední vzájemný zápas, hraný v Texasu, vyhráli ale právě Panthers 6:2.

V brance Dallasu si zřejmě start odškrtne Kari Lehtonen, na druhé straně by mohl stát Roberto Luongo. Potvrzené ale není ani jedno jméno.

4:00 Calgary Flames – Arizona Coyotes

Calgary se po nepříliš povedeném začátku sezony zvedlo a v posledních pěti zápasech ukořistilo tři výhry. Na druhé straně budou v noci stát Coyotes z Arizony, kteří prohráli posledních šest zápasů a drží předposlední místo před Coloradem.

Začínajícího brankáře zatím nikdo nepotvrdil, v brance Coyotes by jím měl být Mike Smith, na druhé straně možná Brian Elliott.

4:00 Edmonton Oilers – Vancouver Canucks

Podruhé v sezoně se střetnou hráči Edmontonu a Vancouveru. První vzájemný zápas ovládli Oilers, když vyhráli 2:0. Edmonton také vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů. Vancouver za stejné období získal plný počet bodů třikrát, včetně posledních dvou zápasů.

V brance domácích by měl naskočit Cam Talbot, na straně druhé se zřejmě představí Ryan Miller.

4:30 Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Noc na neděli uzavře souboj kalifornských rivalů. LA čeká na výhru už tři duely a vyhrálo z posledních pěti jen jednou. San Jose se těší lepší formě, vyhrálo čtyřikrát v řadě a ovládlo poslední čtyři vzájemné zápasy.

Stejně jako prakticky ve všech táborech, také v Kalifornii panuje okolo brankářů ticho. Počítá se ale se startem Petera Budaje a Martina Jonese.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.