bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: S Jakubem Voráčkem o utkání v Torontu i o českých jídlech

22. února 2016, 17:00

Matyáš Krahulík

K mikrofonu jsme si tentokrát přizvali českého útočníka Jakuba Voráčka, který v posledních letech patří k vůbec nejlepším Čechům v NHL. Bylo to po zápase na ledě Toronta, ve kterém jednou skóroval a pak také přihrál na vítězný gól v prodloužení. Kromě onoho zápasu přišla řeč i na jeho špatný vstup do sezóny či na česká jídla.

V první třetině zápasu jste poslal svůj tým do vedení 2:1. Jak se to celé seběhlo?
Byla tam dobrá práce Raffla na naší modré čáře a Laughton je šikovný hráč, u kterého jsem věděl, že ta přihrávka přijde. Pak jsem prostě vystřelil na branku a od brankáře se ke mně puk odrazil zpátky.

V prodloužení jste nahrával na vítězný gól...
Podařilo se mi v naší obranné třetině udržet puk na mantinelu a pak se mi tam otevřel prostor, tak jsem zkusil ty dva hráče Toronta přebruslit. Pak už šlo jen o to, jestli dostanu na Gostisbehera puk přes toho ležícího hráče soupeře, kterému to zaplať pánbůh prošlo pod nohou. Gostisbehere to pak trefil na zadní tyč. On má teď 15 zápasů bodovou sérii, takže si ji ještě prodloužil.

Do třetí třetiny dnes místo Steva Masona nastoupil Michal Neuvirth. Proč?
Nemůžu říct proč, to by mi manažer dal! Ale Neuvirth po celou sezónu chytá výborně a vždycky nám pomůže vyhrát zápas.

Jaké to je mít v týmu znovu české spoluhráče?
Super! Máme pohodu, klid a spoustu srandy. Poslední dva roky jsem tu byl sám, takže jsem jejich příchod opravdu uvítal. Teď tu máme dobrou partu. Občas taky moje snoubenka uvaří něco českého.

Vaše snoubenka umí vařit česká jídla?
Teď se naučila on Gudyho (Radko Gudas - pozn. red.) snoubenky Barči nějaká česká jídla, takže umí třeba guláš na paprice. Ten právě dneska bude dělat, tak se nemůžu dočkat.

Čím to, že se vám vstup do sezony příliš nepovedl?
Necítil jsem se dobře fyzicky ani psychicky a když se dlouho nedaří, začne se to na sebe nabalovat. Já jsem ale věděl, že když si budu hrát to svoje, tak to tam začne padat. Někde jsem četl, že za posledních 42 zápasů mám asi stejný počet bodů, takže je to na stejné úrovni jako vloni.

Šlo tedy jen o to zůstat trpělivý?
Dá se to tak říct. Já hokej hrát umím. Není to tak, že bych to přes léto zapomněl.

Jak vzpomínáte na mistrovství světa v Praze?
Bylo to neskutečné! Byl to jeden z nejlepších zážitků v mém životě, takže jsem opravdu rád, že jsem se toho mohl zúčastnit. Ta atmosféra byla vynikající.

A ještě jedna otázka k reprezentaci. Mluvil jste už s trenéry o nominaci na Světový pohár?
Nemluvil. My se tu teď hlavně staráme o play off, nominace je jen na trenérech.


Autorka: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.