bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

ROZHOVOR: Rád bych co nejdříve oblékal dres Minnesoty, hlásí Eriksson Ek

31. srpna 2015, 12:20

Robert Novotný

Před letošním Draftem jsme vám v krátké sérii článku s názvem „Draft Prospects“ představili i mladičkého Švéda Joela Eriksson Eka, jenž byl považován za čtvrtého nejlepšího Evropana v Draftu. Vybrala si ho nakonec z dvacáté pozice Minnesota a Eriksson Ek se dle vyjádření v rozhovoru, který poskytl exkluzivně pro NHL.cz, nemůže dočkat, až dostane šanci v NHL.

Vraťme se ještě k zápasu CHL proti Pardubicím. Viděli jsme dvě nudné třetiny, ale ta třetí zvedla diváky ze židlí, kde nastala změna?

Ono to mate, myslím si, že jsme předvedli ve všech třech třetinách kvalitní a zodpovědný výkon s tím rozdílem, že v té třetí padalo více gólů, což bylo pro diváky atraktivnější. Dnešní zápas hodnotím jako úspěšný, vyhráli jsme a mám dobrý pocit ze hry, kterou jsme předvedli.

Byl jste draftován v prvním kole Minnesotou, co to pro vás znamená?

Je to opravdu skvělý pocit. Jsem za to velmi vděčný, splnil se mi sen. Minnesota Wild je výborná organizace, která má v kádru skvělé hráče a já jsem opravdu šťastný, že mohu být její součástí.

Každopádně Minnesota není zrovna tím vysněným týmem jako například Montreal Canadiens nebo New York Rangers…

Minnesota nemá takovou tradici a historii jako například právě Canadiens nebo Rangers. Myslím si však, že je rok od roku lepší, ten tým se stále vyvíjí a já nepochybuji o tom, že v následujících letech bude i Minnesota patřit mezi nejlepší týmy ligy.

Nyní hrajete ve Färjestadu, kdy by mohl přijít debut v NHL?

To si zatím nedokážu vůbec ani odhadnout (směje se). Byl bych velice šťastný, kdybych mohl nastoupit v NHL už v této sezóně, ale to je jen moje přání, může to být klidně příští rok. Opravdu nevím, budu nadále hrát nejlépe, jak umím, makat na sobě tvrdě každý den a věřím, že odměnou mi bude příležitost nastoupit v NHL.

Máte nějaké informace od trenérů nebo skautů, jak byli spokojeni s vašimi výkony na tréninkových kempech?

Já jsem se zatím účastnil vývojového kempu, kde mi později bylo řečeno, abych se vrátil zpět do Švédska a hrál zde nejvyšší mužskou soutěž, což mi může pomoci co nejdříve vyspět. A mně to opravdu hodně dává, hraji v první švédské lize a od zdejších hokejistů se mám ještě hodně co naučit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.