bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozhodčí na kempu Toronta? NHL je po stížnostech zakázala

16. července 2020, 15:00

Ondřej Mach

Říká se, že dobrá příprava je nade vše. Napříč National Hockey League momentálně probíhají přípravné kempy, do restartu nejsledovanější hokejové ligy zbývá zhruba čtrnáct dní. V Torontu tak neponechávají nic náhodě, na úterním tréninku se dokonce objevila čtveřice rozhodčích.

Více než čtyři měsíce, tak dlouho bude trvat nucená pauza NHL způsobena koronavirovou pandemií. Jedno otřepané hokejové klišé tvrdí, že play off je jiná soutěž. V tomto případě to ale platí do posledního písmenka.

Predikovat, kdo v napínavém turnaji uspěje, je pořádně složité. Může se stát, že stříbrný pohár nad hlavu zvedne mužstvo, které by na to v březnu netipoval ani ten nejzarytější fanda. Ostatně loni v lednu by si na triumf St. Louis Blues také asi příliš lidí nevsadilo.

Klíčovou roli by mohly sehrát právě přípravné kempy, které odstartovaly tento týden. V play off nejspíš budou rozhodovat detaily a podle toho k tomu přistupují v Torontu. Při nácviku oslabení a přesilovek se s týmem v úterý na ledě proháněla čtveřice sudích.

„Pokaždé, když trénujeme herní situace, tak bychom chtěli, aby se do toho zapojili i rozhodčí. Profesionalita vhazování a další věci nám na ledě chybí. Pouze skutečnost, že na ledě máte další čtyři lidi, to sama o sobě dělá jiné. Myslím, že je to důležité,“ vysvětloval v úterý kouč Sheldon Keefe.

Zapojení rozhodčích do předsezonních kempů je běžné, v tomto případě jde o zajímavou inovaci. Maple Leafs se ale v rámci ligy s pochopením nesetkali, ostatní týmy zařazení arbitrů do tréninkového procesu považovaly za nespravedlivé. Zejména v době, kdy všichni musí dodržovat striktní bezpečnostní opatření.

Vedení ligy tak i přes negativní testy všech zúčastněných využívání rozhodčích zakázalo. „Někteří lidé kolem NHL očividně věnují pozornost našim zprávám v Torontu,“ reagoval s úsměvem trenér Keefe. „Myslím, že v lize byli lidé, kterým se možná líbila myšlenka, že jsme měli rozhodčí. Ale nelíbilo se jim, že nemají k dispozici totéž.“

V klubu si s tím však moc hlavu nelámali. Roli soudce na středečním tréninku převzal trenér záložního týmu Toronto Marlies Greg Moore, který obstaral všechna vhazování, a dokonce nařídil trestné střílení za podrážení.

Kanadský klub čeká v kvalifikačním kole nevyzpytatelný Columbus vedený trenérským bouřlivákem Johnem Tortorellou. Ještě předtím ale Toronto na konci měsíce odehraje exhibiční duel proti Montrealu.

Čtěte také:
Příprava Lightning: Rutta znovu v elitní obranné dvojce s Hedmanem
Tahoun, jak se patří. MacKinnon si vysloužil nominaci na Lindsaye

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.