bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Roman Josi doufá v prodloužení smlouvy s Predators, pochvaluje si příchod Duchenea

31. srpna 2019, 10:00

Jiří Sameš

Obránce Roman Josi všechny ujistil, že doufá v prodloužení smlouvy s Nashville Predators. Po skončení sezony 2019-2020 mu vyprší sedmiletý kontrakt na celkem 28 milionů dolarů, podepsaný 10. června 2013, přičemž by se následně mohl stát neomezeně volným hráčem.

„Nikdy jsem se netajil tím, že bych rád zůstal v Nashvillu," řekl Roman Josi v pátek Gregu Hardwigovi z Naples Daily News.

„V průběhu letní přestávky jsme vedli nějaké rozhovory. Nechám to ale na agentovi, aby se s tím vypořádal. Nyní se už věnuji pouze přípravě na novou sezonu," pokračoval.

Josi loni v 82 zápasech vstřelil 15 gólů (vyrovnané osobní maximum) a zapsal celkem 56 kanadských bodů. V průměru na utkání na ledě strávil 25 minut a 10 vteřin, což bylo pátým nejlepším výsledkem v lize.

Následně v play-off v šesti duelech vsítil dva góly a zaznamenal celkem čtyři kanadské body. Predators se, po další velmi dobré základní části, loučili hned v prvním kole, když padli s Dallas Stars.

Generální manažer Nashvillu David Poile hned po skončení posledního ročníku zmiňoval, že prodloužení smlouvy s Josim je v létě pro jeho mužstvo hlavní prioritou.

„Pokud se nám podaří prodloužit smlouvu s Romanem Josim, dokážeme si pomoci, co se budoucnosti týče," uvedl Poile přesně.

„Určitě se tedy jedná o naši prioritu číslo jedna," doplnil tehdy ještě.

Kromě kontraktu byl Josi včera dotázán také na největší posilu Preds, útočníka Matta Duchenea, jenž s klubem 1. července podepsal sedmiletou dohodu na celkem 56 milionů dolarů.

„Matt je skvělým hokejistou, pro nás vynikající podpis. V lize už hraje dlouho a určitě nám hodně pomůže," pochvaloval si Josi.

Řeč přišla i na obránce P.K. Subbana, jehož 22. června potkala výměna k New Jersey Devils.

„P.K. mi bude rozhodně chybět. Strávil s námi tři roky a byl úžasný. Jsme ale rádi, že jsme získali Matta," poznamenal kapitán Predátorů.

Josi, devětadvacetiletý Švýcar, byl draftován Predators v roce 2008 ve druhém kole, jako celkově 38. muž v pořadí. 

Na svém kontě má osm sezon. Nastoupil do 563 zápasů, v nichž vstřelil 93 gólů a připsal si celkem 348 kanadských bodů.

V historii klubu je v produktivitě obránců na druhém místě za obráncem Shea Weberem (celkem 443 kanadských bodů), který už ovšem chvíli obléká barvy Montreal Canadiens.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.