bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Roberto Luongo se vrací k Panthers, bude zde vykonávat roli poradce GM

13. listopadu 2019, 21:29

Jiří Sameš

Roberto Luongo se vrací zpět k Florida Panthers, bude zde vykonávat roli poradce generálního manažera Dalea Tallona. Jako první informoval o záležitosti ve středu 13. listopadu George Richards z The Athletic, jenž se věnuje pro zmiňovaný web výhradně Panthers.

Věc potvrdil jen o chvíli později rovněž samotný klub.

„Jakmile vstřebám konec své hráčské kariéry, moc rád bych se stal součástí organizace Panthers," napsal Luongo v dopise koncem června.

„Tady je totiž můj domov. Navíc, hokej doslova miluji a chci být i nadále nějak jeho součástí," pokračoval tehdy.

„Ano, nikdy jsem nevyhrál Stanley Cup na ledě, možná jej ale mohu získat trochu jiným způsobem. Nebude to sice úplně ono, stále se ovšem může jednat o velmi pěkný úspěch," doplnil ještě.

„Bylo mi ctí spolupracovat s Robertem jako hokejistou a jsem hrdý, že jej mohu přivítat ve vedení naší organizace," řekl Tallon, jenž je tedy GM Floridy a zároveň také jejím prezidentem hokejových operací.

„Roberto vždy přistupoval ke každému zápasu s jedinečnou pracovní morálkou. Jsme si jistí, že novou roli zde přijme se stejnou vášní."

„V minulosti byl základním kamenem našeho klubu. Jsme nadšení, že se bude podílet na budoucnosti naší organizace," dodal závěrem.

Luongo, čtyřicetiletý Kanaďan, se stal díky New York Islanders čtyřkou Vstupního draftu NHL 1997. Svoji devatenáctiletou kariéru jinak odstartoval sezonou 1999-2000 s Islanders.

Odchytal přesně 1 044 zápasů (druhé místo v historii NHL), přičemž v nich zapsal bilanci 489-392-91 a 33 remíz. Dále měl průměr obdržených branek 2.52 a procentuální úspěšnost zákroků 91.9.

V play-off přidal ještě 70 zápasů a 34 výher. Průměr obdržených branek byl zde u něj 2.49, procentuální úspěšnost zákroků 91.8.

U týmu z Long Islandu vydržel pouze své nováčkovské období, lapal potom za Panthers (jedenáct let) a Vancouver Canucks. Konec kariéry oznámil po skončení sezony 2018-2019, přesněji tedy 26. června.

Stanley Cupem se pyšnit nemůže, dosti blízko mu byl na jaře 2011 s Canucks. Z individuálních trofejí potom získal William M. Jennings Trophy (2011).

7. března se stane prvním hokejistou Floridy, jehož číslo dresu (1) bude vyřazeno. Panthers přivítají v uvedený den Montreal Canadiens, v kanadské metropoli se Luongo mimochodem narodil. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.