bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Roberto Luongo připraven na návrat mezi tři tyče

23. srpna 2017, 8:00

Lukáš Podleśny

Velezkušený Roberto Luongo se do brány nepostavil od 2. března 2017, kdy se zranil v utkání jeho Floridy s Philadelphií. Nyní se ale podle všeho cítí skvěle a na startu nové sezóny by měl být k dispozici.

Ve dvou celých sezónách odchytaných ve Floridě si Roberto Luongo připsal přes šedesát startů, nicméně v posledním ročníku se jeho účet zastavil na čísle 40. Na vině bylo zranění v dolní oblasti těla, kvůli kterému po 13 zákrocích odstoupil z první třetiny březnového duelu proti Flyers. První prognózy ukazovaly na zhruba týdenní přestávku, avšak nakonec byla potřeba operace a Luongovi sezóna 2016/2017 skončila.

Po operaci kyčle se Luongo zotavoval až do konce května, ale nyní již absolvuje svůj druhý týden svého obvyklého letního programu a sám říká: „Všechno vypadá velmi dobře. Cítím se skvěle a nemám žádné problémy. Je to dobré!“

„Fakt, že můžu bez problémů absolvovat tvrdý trénink, je pro mě uklidňující. Po problémech z minulé sezóny je to pro mě velký krok dopředu a je hezké mít pozitivní myšlenky“ dodává osmatřicetiletý kanadský brankář.

Dvojnásobný olympijský vítěz z let 2010 a 2014 tak může pokračovat v honbě za pódiovým umístěním v historické statistice počtu vítězství brankářů. Na čtvrtého Curtise Josepha Luongovi schází jen jedno vítězství a v této sezóně by mohl dostihnout i třetího Eda Belfoura. Od toho ho totiž dělí jen 31 výher, což je rozhodně dosažitelná meta. Záležet ale bude také na tom, jakou formu bude mít James Reimer.

Právě v Reimerovi má zkušený brankář ve Floridě zdatného soka, který je schopen odchytat parádní zápasy. Luongo se ale za čísly vůbec nežene. „Oba jsme schopní brankáři, ale hlavně jsme tým! Vím, že je mi 38 let a nemůžu odchytat tolik zápasů, kolik bych chtěl. V tomto ohledu si nedávám žádné cíle. Když budu zdravý a udržím se na vrcholu, zápasy přijdou samy.“

Florida se ale každopádně může spolehnout na dva gólmany, kteří mají schopnosti na to, aby patřili mezi nejlepší v lize. Ať už bude chytat Luongo nebo Reimer, při jejich zdraví a dobré formě se Panteři mohou spolehnout na to, že za zády mají obrovskou podporu. A právě to je pro tým, jenž chce napravit loňskou zpackanou sezónu, důležité.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.