bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rittichův konkurent se blýskl neskutečným zákrokem. Brankář Vancouveru nechápal

22. září 2017, 13:00

Vojtěch Balon

Mnoho fanoušků Calgary Flames si během středečního klání proti Vancouveru rozpomnělo na éru finského fantoma Miiky Kiprusoffa, který ve svých nejlepších letech zachraňoval Flames jedním bravurním zákrokem za druhým.

Postaral se o to třiadvacetiletý Jon Gillies, který si v NHL zatím připsal jediný start a jinak se na farmě ve Stocktonu dělil o místo s exboleslavským Davidem Rittichem. Rodák z Concordu v utkání proti Vancouveru Canucks sice čtyřikrát inkasoval, zároveň ale poslepu předvedl neuvěřitelný zákrok lapačkou. Posuďte sami:

„Viděl jsem záznam na kostce.O další komerční přestávce jsem k němu dojel a řekl mu, že to byl nechutný zákrok,“ vysekl svému protějšku originální poklonu Thatcher Demko, gólman vítězného Vancouveru.

Gilliesovy služby si Flames zamluvili ve třetím kole draftu 2012, od té doby americký gólman chytal v univerzitní lize NCAA a na farmě ve Stocktonu. Gillies se poslední rok pere o místo brankářské trojky s českým gólmanem Davidem Rittichem, nad dvěma "farmáři" jsou v hierarchii Calgary zkušení Mike Smith a Eddie Läck. Uškodí jihlavskému odchovanci famózní Gilliesův zákrok?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.