bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rittich k arbitráži nepůjde. S Calgary podepsal novou roční smlouvu

26. července 2018, 16:19

Václav Jáchim , Martin Zíta

Hrozilo, že jednání s Calgary bude rozhodovat arbitráž NHL, ovšem David Rittich k ní nakonec nemusí. Reprezentační brankář se s vedením Flames dohodl na nové roční smlouvě, podle zámořských médií by si měl vydělat 800 tisíc dolarů.

Český brankář David Rittich kvůli smlouvě k nezávislému soudu nepůjde, v Calgary se na novém kontraktu dohodl ještě před arbitráží. Rittich se s Flames dohodl na nové roční smlouvě, která mu podle zámořských novinářů zaručí 800 tisíc dolarů.

Informaci, včetně hráčova platu, potvrdilo na oficiálním klubovém webu také Calgary. Oproti loňské sezoně si tak Rittich mírně polepší, tehdy si vydělal 725 tisíc.

K arbitráží měl Rittich podle původního plánu zamířit 28. července.

Rittich v sezoně 2017/18 naskočil celkem do 21 zápasů, ve kterých vychytal osm výher. Dále mu statistici započítali šest porážek a tři remízy po šedesáti minutách. V průměru za svá záda pustil 2,92 gólu za zápas a zastavil 90,4 procenta střel soupeře.

Pětadvacetiletý gólman strávil část sezony také na farmě. V dresu Stockton Heat vychytal sedm vítězství a pětkrát stál na straně poražených.

Bývalý brankář Jihlavy nebo Mladé Boleslavi se během svého zámořského angažmá prosadil také do reprezentačního výběru. Trenér Josef Jandač ho po představení na Českých hokejových hrách v Pardubicích vzal také do Kodaně na světový šampionát. Tam stál v brance ve třech případech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.