bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Říkají mu Wolverine. Pacioretty se vrátil a dvěma body potopil Senátory

21. prosince 2014, 12:00

Tomáš Zatloukal

Jen dva dny poté, co skončil v nemocnici kvůli zranění v horní části těla, které mu nevybíravým hitem způsobil Clayton Stoner z Anaheimu Ducks, naskočil Max Pacioretty do sestavy Montrealu Canadiens. Pacioretty přitom podle původních odhadů měl nějaký ten čas Habs chybět, jeho pád na mantinel nevypadal vůbec pěkně a rychlý převoz do nemocnice rovněž nevěštil nic dobrého. Není divu, že kvůli nečekanému comebacku a "zázračnému" uzdravení přezdívají americkému střelci Wolverine.

Pozdější zprávy vysvětlily onu "mutantskou" regeneraci Paciorettyho. Jeho zdravotní potíže prý nebyly vážné, mělo se jednat o menší svalové zranění, které montrealského ofenzivního tahouna nelimitovalo natolik, aby musel vynechat byť jen jediný mač. "Šílený Max" si vyzkoušel, že může hrát naplno, na sobotním tréninku. O pár hodin později už zase zářil po boku svých oblíbených parťáků Brendana Gallaghera a Alexe Galchenyuka proti ottawským Senátorům.

Kanadského rivala pomohl srazit dvěma asistencemi, stál na začátku dvou pohledných akcí, které zakončili právě Gallagher a Galchenyuk, se kterými tvoří momentálně nejúdernější formaci Canadiens. "Max skvěle našel Alexe, od kterého jsem očekával, že mě bude hledat. Našel malou skulinu a poslal mi kotouč, pak už jsem to měl jednoduché. Byla to od nich parádní akce," chválil Gallagher své kumpány za výrazný podíl na vítězné trefě.

V podobném duchu hovořil také Galchenyuk. "Max a Alexej (Jemelin) to skvěle sehráli. Mně stačilo jen stát na správném místě a poslat puk do sítě. Byl to od nich vánoční dárek," culil se americký šikula, jemuž nezkazila náladu ani návštěva zubaře,  ve třetí třetině totiž dostal holí do úst. Pacioretty si díky dvěma asistencím polepšil na 27 kanadských bodů, ke 13 brankám přidal 14 přesných pasů. Nikdo není v Montrealu produktivnější, 26letý borec rovněž vévodí tabulce pravdy.

Wolverine se dočkal od náročného kouče Michela Therriena velkého vytížení, na ledě strávil téměř 19 minut, chodil na přesilovky i na oslabení. Překvapivým návratem naplnil titulky zámořských webů, Stonerův kontroverzní hit pro něj nakonec dopadl dobře. Mimochodem, důrazný zadák za zmiňovaný střet nebyl suspendován, což se nelíbilo řadě odborníků, včetně Matta Larkina z uznávaného listu The Hockey News. Jak jste to viděli vy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.