bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rekordní večer Thorntona. V asistencích předčil Howea, stoupá i v dalších historických tabulkách

12. února 2019, 17:28

Jan Vojkůvka

Vystoupení hokejistů San Jose na ledě Vancouveru bylo jedním slovem fantastické. Nejen, že Sharks zvítězili 7:2 a připsali si šestou výhru v řadě. K tomu pronikli do čela Západní konference a pomyslnou třešničkou na dortu byla asistence Joe Thorntona, který se dostal na deváté místo v historii NHL v počtu přihrávek.

Thornton, který přihrál ve druhé třetině na branku Kevina Labance, zaznamenal asistenci s pořadovým číslem 1050. S tou se dostal před legendárního Gordieho Howea na deváté místo historie NHL, pouhých 13 přihrávek za osmého Steva Yzermana.

Thornton se navíc posunul také v historické tabulce v kanadském bodování. S 1457 body vyrovnal počin Teemu Selanneho, jenž drží 15. místo. A jen 10 bodů nyní schází zkušenému útočníkovi k vyrovnání legendárního Stana Mikity.

A aby toho nebylo málo, devětatřicetiletý forvard také přeskočil Shanea Doana a Johnnyho Bucyka v počtu odehraných zápasů. Osamostatnil se na 15. místě s 1541 duely na kontě. Zkrátka noc plná pokořených milníků.

„Popravdě vůbec nevím, co říct k tomu, že teď sdílím kabinu s člověkem, co překonal Gordieho Howea. Je to šílené,“ smál se Thorntonův spoluhráč Logan Couture. „Už dvě dekády ukazuje, jak výjimečným hráčem je a pořád si nemyslím, že by dostal tolik uznání, kolik by si zasloužil.“

Slova docházela i trenéru Peteru DeBoerovi, který podotkl, že úspěch Thorntona odstavil posun Shark do čela konference na druhou kolej. „Proti tomu, čeho Joe dosáhl, to zase tolik neznamená. Pokud se vám podaří překonat Gordieho Howea v jakékoliv statistice, a nezáleží vůbec na tom, jaká statistika to je, je to jasný příběh celého večera. Je to neskutečný úspěch a něco, co by mělo být oslavováno.“

Nestárnoucí Thornton uzavřel před tímto ročníkem jednoletý kontrakt v hodnotě 5 milionů dolarů a po sezoně se stane volným hráčem. Letos zatím jednička draftu 1997 odehrála 48 zápasů s bilancí 10 branek a 20 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.