bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Reinhart se opřel do brankářů Buffala. Potřebujeme od nich trochu víc, tvrdí

9. února 2019, 9:45

Jan Vojkůvka

Zatímco v první třetině sezony Buffalo bojovalo dokonce o post nejlepšího týmu Východní konference, v té druhé je to zase jedno velké trápení. Propad mimo příčky zaručující play off, zhoršující se defenziva, spousta porážek. Vrcholem pro Sabres byla porážka 5:6 na domácím ledě s Carolinou, po které Sam Reinhart nešetřil vlastní brankáře.

„V utkání bylo takových chyb. Nemůžeme čekat, že budeme vyhrávat 6:5 nebo 7:6,“ řekl rozmrzelý Reinhart. „Potřebujeme mnohem víc od našich brankářů a potřebujeme to od začátku zápasů. Je to frustrující,“ vyjádřil své pocity útočník Buffala.

Rozhodně by sice nemělo platit, že by za všechny góly, které vsítila Carolina, mohl Linus Ullmark. Ale inkasoval 6 branek ze 30 střel, což je hrůzná statistika. Navíc se u Sabres jedná o dlouhodobý problém. Z posledních 10 zápasů se stalo už poosmé, kdy Buffalo inkasovalo 4 a více branek. A to je pro Reinharta ohromně frustrující. Stejně jako pro další hráče.

Sam Rodrigues nabídl trochu jiný pohled na stejnou problematiku. Rozhodně by ze všeho nevinil jen brankáře. „Tohle je neakceptovatelné. Nemůžeme vyhrát zápasy, pokud hrajeme takhle v obraně,“ zlobil se. „Vstřelíme sice dost gólů na to, abychom vyhráli, ale vůbec nebráníme. Máme za sebou přes 50 zápasů, doba sehrávání a učení je pryč. Musíme prostě bránit. Nelze vyhrát, když pustíte šest branek. Dali jsme pět gólů a měli jsme to vyhrát,“ byl naštvaný.

Podobně hovořil i Zach Bogosian, který má za sebou 600 zápasů v NHL. „Před brankou musíme odvádět mnohem lepší práci. Musíme zajistit, že pokryjeme hráče a budeme komunikovat. Když Linus předvede skvělý zákrok, je naším úkolem, aby soupeř nemohl dorážet,“ poodhalil hlavní problém, který Buffalo v poslední době trápí.

Nakolik se zdá být situace kritická ukazují statistiky brankářů za posledních 10 zápasů. Linus Ullmark chytal v 8 střetnutích, inkasoval v průměru 3,86 branek na zápas a úspěšnost zákroků měl jen 87 %. To Carter Hutton, který se představil v brance celkem čtyřikrát, má dokonce průměr 5,59 a úspěšnost pouze 83,2 %. 

V první části sezony přitom Buffalu obrana šlapala a brankářům se dařilo. I proto v jednu chvíli Sabres vystoupali až do čela Východní konference, což bylo velkou senzací. Jenže kouzlo týmu se rozplynulo a opět upadl do šedi posledních let. Hráči s trenéry nyní musí přijít na to, co změnit, aby opět byli konkurenceschopní. Jinak prodlouží svou šňůru bez play off už na osm sezon.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.