bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Red Wings vyměnili Nyquista do San Jose, získali volby v draftu

25. února 2019, 7:50

Jiří Sameš

Detroit Red Wings v pondělí, 25. února, vyměnili útočníka Gustava Nyquista do San Jose Sharks. Obdrželi za něj volbu v druhém kole draftu 2019 a podmíněnou volbu v třetím kole draftu 2020.

Nyquist si v letošní sezoně v 62 zápasech připsal za 16 gólů a 33 asistencí celkem 49 kanadských bodů. V neděli večer přitom ještě stihl vsítit gól do brány svého nového zaměstnavatele.

„Gustav je talentovaným, všestranným hokejistou. Je rychlý a má velmi silný cit pro hru," uvedl na Nyquistovu adresu Doug Wilson, generální manažer Sharks.

„Jeho předchozí výkony hovoří za vše. Jsme nadšení, že jsme jej přivedli do naší šatny," doplnil.

Švédský hokejista v kariéře odehrál 481 zápasů, přičemž v nich zaznamenal za 125 gólů a 170 asistencí celkem 295 kanadských bodů. Po sezoně rodákovi z Halmstadu skončí čtyřletá smlouva na celkem 19 milionů dolarů.

Za Nyquista Detroit obdržel, jak už bylo uvedeno výše, dvě volby v draftu.

San Jose vlastní dvě volby v druhém kole draftu 2019 (svou volbu a volbu Floridy Panthers). Rudým křídlům přitom pošle tu lépe umístěnou.

Podmíněná volba v třetím kole draftu 2020 se může stát volbou v druhém kole, pokud se Žraloci dostanou do finále Stanley Cupu, nebo pokud v létě s Nyquistem podepíší.

Sharks letos patří k favoritům na Stanley Cup. V tabulce Západní konference je v tuto chvíli najdeme na druhém místě se ziskem 82 bodů.

Red Wings jsou momentálně třetím nejhorším týmem v lize. Minulý pátek, 22. února, mimochodem vyměnili obránce Nicka Jensena do Washingtonu Capitals.

Čtěte: Capitals posílili defenzivu. Z Detroitu získali Nicka Jensena, následně s ním podepsali smlouvu

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.