bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Red Wings bez vyřazovacích bojů? Správná věc, říká Dacjuk. Dále pochválil Babcocka

1. září 2017, 8:00

Jan Šlapáček

Před minulou sezónou se z osobních důvodů rozhodl vrátit zpátky do rodného Ruska, aby nebyl daleko od své dcery z prvního manželství. Tím pádem nechal v rukou Kena Hollanda platný kontrakt, kterého se musel manažer Detroitu během draftu 2016 draze zbavit. Ačkoliv dostal Pavel Dacjuk Detroit do úzkých, nikdo mu nic nezazlívá. Pro fanoušky Red Wings byl čarodějem na ledě a vynachválit si ho nemohli ani trenéři.

Nejvíce sezón odehrál ruský hokejista pod vedením Mikea Babcocka, který měl na jeho herní projev pochopitelně největší vliv. „Dal mi toho opravdu hodně," začal své vyprávění Dacjuk. „Chtěl po mně, abych se více soustředil na obranu. Udělal ze mě výborného bránícího útočníka, zejména v mých posledních letech," řekl útočník, který v letech 2008, 2009 a 2010 získal Selke Trophy pro nejlépe bránícího forvarda.

Útočník, který nosil během působení v Detroitu na svém drese třináctku, nezapomněl ani na legendárního Scottyho Bowmana, jenž ho do nejlepší hokejové ligy světa přivedl. „Bowman mi umožnil hrát bez větších taktických pokynů. Hrál jsem prostě hokej a improvizoval," prozradil Dacjuk, kterému podle jeho slov pomohl každý trenér, pod kterým během kariéry hrál.

„Dal mi toho opravdu hodně" - Pavel Dacjuk o Babcockovi

Během té se rovněž nesetkal s tím, aby sezóna Red Wings končila hned po základní části. S Dacjukem v sestavě se totiž podařilo Detroitu natáhnout sérii postupů do vyřazovacích bojů v řadě na číslovku 25, což se pravděpodobně dlouho žádnému celku překonat nepodaří.

Stačil ale rok bez Dacjuka a play-off bylo bez účasti týmu ze státu Michigan. Hokejisté Red Wings zůstali za očekáváním, získali pouhých devětasedmdesát bodů a ve své konferenci přeskočili pouze New Jersey a Buffalo. A to vše během poslední sezóny v Joe Louis aréně.

Všechno zlé je k něčemu dobré

Co si o situaci Red Wings myslí samotný Dacjuk? Odpověď vás možná překvapí. „Je opravdu velmi dobře, že se Detroit do play-off nedostal. Může získat novou sílu. Spousta věcí se v klubu změní, nebude tam po dlouhé době velký tlak a klub si může zvolit nové cíle. A to bojovat o pohár a ne se do těch bojů jen dostat," řekl hodně rázně a narážel především na to, jak vypadaly poslední sezóny před jeho odchodem.

„V posledních letech nikoho nezajímala otázka, zdali můžeme získat Stanleyův pohár. Neustále se hovořilo jenom o tom, jestli dokážeme znovu postoupit do play-off, to byl ten problém. Nyní se to může změnit," dodal hokejista, jehož kvality oceňovali i protihráči.

Devětatřicetiletému útočníkovi chybí v NHL k jubilejnímu tisícímu zápasu pouze sedmačtyřicet duelů, nezdá se však pravděpodobné, že by se v budoucnu na tomto faktu něco změnilo. Jeho návrat do Ameriky je téměř vyloučený.

Momentálně začal Dacjuk svoji druhou sezónu v Petrohradě, se kterým se bude snažit obhájit loňské vítězství v KHL a zároveň bude chtít pomoci Rusku na olympijských hrách v Jižní Koreji k zisku zlaté medaile.

Plány "Magic Man" má, dokáže je splnit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.