bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rasmus Ristolainen (znovu) na ráně, Sabres potřebují hvězdu do ofenzivy

17. února 2020, 16:26

Jiří Sameš

Buffalo Sabres mají sice na svém kontě aktuálně tři výhry po sobě, avšak s postupem do play-off si naděje moc dělat nemohou. Z tohoto důvodu se v zámoří začalo spekulovat, které hokejisty by zde mohl zastihnout osud výměny.

Je přitom docela jasné, kdo figuruje v tomto ohledu na prvním místě. Samozřejmě se jedná o obránce Rasmuse Ristolainena.

O jeho odchodu se dost hovořilo už před startem letošní sezony a nyní jsou tyto spekulace zpět.

Reportér John Vogl z uznávaného webu The Athletic poznamenal, že Sabres mají momentálně dostatečnou hloubku na modré čáře. Zároveň poukázal na nutnost týmu přivést křídelního útočníka, jenž dokáže bodovat.

Co se potom Rasmuse Ristolainena týče, on sám moc dobře ví, že je na ráně.

„Na věci, které nemohu ovlivnit, nemyslím," řekl v neděli po domácí výhře Buffala 5:2 nad divizním soupeřem, Toronto Maple Leafs.

„V tomto případě jde o záležitost, kterou nemohu ovlivnit. Takže si s tím nebudu dělat starosti," pokračoval.

Ristolainen, pětadvacetiletý Fin, je pod smlouvou až do sezony 2021-2022. Aktuálně mu běží čtvrtý rok ze šestiletého kontraktu na celkem 32.4 milionů dolarů, který podepsal se Sabres 11. října 2016. 

V období 2019-2020 odehrál zatím 59 zápasů, přičemž v nich vstřelil pět gólů a zapsal celkem 28 kanadských bodů.

Součástí Buffala je celou svoji kariéru, tedy sedmým rokem, play-off si však ještě nezahrál. Letos by se to mohlo změnit, jen se tak nestane u Sabres.

Podle Vogla se nabízí možnost jej vyměnit spolu s nějakým prospektem (mladíkem) a obratem získat hotového hokejistu do ofenzivy, jenž zvládne rozhodovat zápasy.

Vogl ještě zmínil, že na odchodu může být i obránce Jake McCabe. Hodil by se prý týmu, který je aspirantem na pohár a chce rozšířit své obranné řady.

Naopak nedotknutelní budou obránci Rasmus Dahlin, Henri Jokiharju.

Hokejisté Buffala jsou nyní v tabulce Východní konference na dvanáctém místě (bilance 27-24-8). Jejich ztráta na play-off pozice činí osm, respektive devět bodů.

Po Utkání hvězd NHL odehráli 10 zápasů s bilancí 5-4-1. O čtvrtou výhru v řadě zabojují v noci na středu na ledě divizního soupeře, Ottawa Senators.

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.