bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers přivítají Canucks v atraktivní čas. Neděle nabídne i další čtyři zápasy

20. října 2019, 19:00

Jan Vojkůvka

Nedělní program bude v zámoří zahájen už v 19 hodin středoevropského času. V tento, pro českého fanouška, atraktivní čas se proti sobě postaví New York Rangers, kteří prohráli tři zápasy v řadě, a Vancouver Canucks. V dalším programu se Minnesota postaví k odvetě zápasu s Montrealem, Chicago vyzve na svém ledě Washington, Winnipeg bude čelit rozjetému Edmontonu a Anaheim bude chtít potvrdit formu proti Calgary.

19:00 New York Rangers - Vancouver Canucks

Rangers měli skvělý vstup do sezony a vyhráli první dva zápasy. Zářil především švédský útočník Mika Zibanejad, který v prvních dvou duelech sezony nasbíral osm kanadských bodů. Pak se ale rozjetí Jezdci zasekli, i kvůli dlouhým přestávkám mezi zápasy.

Před zápasech s Edmontonem čekali šest dnů a poté dalších šest dnů na zápas s Devils. Bez zápasového tempa se nedokázali s programem vypořádat a nakonec v noci na sobotu prohráli i třetí zápas v řadě na ledě Washingtonu.

Ukončit negativní sérii se pokusí v souboji s Vancouverem, který v sobotu prohrál 0:1 na ledě Devils a přišel tím o šňůru čtyř výher v řadě. Canucks mají v úvodu sezony výbornou obranu, v sedmi zápasech inkasovali jen 15 branek, a Rangers tak budou muset rovněž vycházet hlavně ze zabezpečené defenzivy. V nějakou brankovou přestřelku asi doufat nemohou.

23:00 Minnesota Wild - Montreal Canadiens

Nejhorším týmem ligy, co se zisku bodů týče, je v tuto chvíli Minnesota. Po sedmi zápasech má na kontě jen 2 body a prohrála hned šestkrát. Navíc s velmi negativním skóre 14:29, takže jejich výkony v útoku i obraně dost odpovídají současnému velkému trápení. 

Po třech venkovních zápasech se vrací na svůj led, kde je čeká odveta s Montrealem. S tím Wild prohráli 0:4 v noci ze čtvrtka na pátek. Před zápasem na ledě kanadského celku přitom drželi vítěznou šňůru proti Canadiens, jež trvala dlouhý 9 zápasů a byla započata v prosinci 2014. Po téměř pěti letech se Montrealu povedlo tuto černou sérii ukončit a svůj úspěch navíc podpořili i sobotní výhrou na ledě St. Louis.

01:00 Chicago Blackhawks - Washington Capitals

Chicago vstoupilo do sezony třemi těsnými porážkami a svou smůlu si vybíralo do dna. Zvrat nasral v utkání s Edmontonem, který Blackhawks porazili 3:1 a ukončili tím jeho neporazitelnost. Své vzepětí navíc potvrdili v utkání s Columbusem, který v noci na sobotu porazili po prodloužení 3:2.

V dalším utkání na ně čekají vítězové Stanley Cupu z roku 2018. Washinton zatím v této sezoně odehrál 9 zápasů (o 4 více než Chicago) a vybojoval velmi slušných 12 bodů. V předchozích dvou zápasech, které hrál na domácím ledě, porazil silné Toronto i hokejisty Rangers a vybojoval tři výhry z posledních čtyř zápasů.

Jak naznačují vzájemné zápasy z minulých dvou sezon, domácí kluziště bývalo rozhodující v tom, komu se podařilo vybojovat výhru. Chicago v lednu 2019 vyhrálo doma 8:5, v únoru 2018 zase 7:1.

01:00 Winnipeg Jets - Edmonton Oilers

Edmonton se zatím v této sezoně zdá být nezastavitelný. Sice si připsal jednu porážku s Chicagem, ale v dalších sedmi duelech vyhrál. A to včetně posledních dvou střetnutí s Philadelphií a Detroitem.

Na druhé straně Winnipeg prohrál tři utkání v řadě a čeká ho hodně náročný úkol. Aby zastavil svou negativní šňůru, musí uspět v zápase proti Connoru McDavidovi, Leonu Draisaitlovi, či střelci už devíti branek Jamesi Nealovi.

V devíti odehraných zápasech Jets inkasovali hned 33 branek a patří zatím k nejhůře bránícím týmům v lize. Zatímco v úvodních zápasech dokázali svou oslabenou obranu semknout a dařilo se jim v útoku, tři domácí zápasy od 14. října přinesly kromě tří porážek i tristní skóre 5:14.

03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames

Nedělní program v zámoří zakončí souboj mezi Anaheimem a Calgary. Hosté mají za sebou zápas v Los Angeles, kde prohráli 1:4 a smůlu si vybral zejména brankář David Rittich, který vůbec nenastoupil do třetí třetiny a v utkání čelil smolnému odrazu od vlastního spoluhráče a několika únikům soupeře.

Calgary tak po dvou výhrách prohrálo dost nečekaně s týmem, který se zatím v této sezoně nemůže pyšnit dobrými výkony. Proti Flames se ale Kings dokázali vybičovat.

Anaheim je aktuálně třetím nejlepším týmem Západní konference a dává plně zapomenout na nevydařenou minulou sezonu. Proti Flames se bude jednat o třetí domácí utkání v řadě, v těch předchozích si Ducks poradili s lídry divizí z Východní konference Buffalem a Carolinou (Carolina po své porážce spadla z čela Metropolitní divize, kde ji nahradil Pittsburgh).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.