bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers potřebují centra, upřednostní Byfielda před Lafrenièrem?

24. srpna 2020, 12:35

Jakub Hromada

New York Rangers se pakovali z hostitelského města v nejkratším možném čase, hned po třech zápasech, ve kterých nestačili na Carolinu. Smutek ale vystřídala takřka ihned úleva a radost. V loterii byl totiž vylosován míček s jejich logem, což znamenalo zisk první celkové volby na draftu.

Rangers nebyli favority v sérii s Hurricanes, ovšem čtyři vyhrané vzájemné zápasy ze základní části dodávaly klubu a fanouškům naději. Výsledky 2:3, 1:4 a 1:4 znamenaly vyřazení. Možná však právě tato porážka udělá z Rangers tým dynastie.

Alexis Lafrenière je bezpochyby nejlepším hráčem draftu 2020 a mluví se o něm už roky. To je na hokejistu v osmnácti letech vcelku neobvyklé. Dvojnásobný nejlepší hráč kanadských juniorek je výjimkou. Mnozí ho příběhem přirovnávají ke Crosbym, jiní hokejově zase k Jonathanu Huberdeauovi.

Tým z velkoměsta má tak opět po roce velmi vysokou volbu na draftu. Po loňské druhé vlastní letošní první. Kaapa Kakka doplní Alexis Lafrenière.

Jak moc je tento výrok pravdivý?

Dá se říct, že na 99%. Zbylé procento se potvrdí 9. října v Montrealu.

Internetem se proslýchá, že Rangers naslouchají nabídkám. Možná je to překvapivé, ale dává to smysl. Na křídlech mají Panarina, Kakka, Kravcova, Bučněviče a Kreidera, na modré čáře mají vyloženě přetlak. Nicméně na centru disponují Zibanejadem, následuje Strome, Chytil a problémový Andersson. Nikdo z nich zřejmě nedokáže plnit roli právoplatného centra druhé formace.

Nabízí se tedy varianta, posunout se o jedno, nebo dvě místa níže a vzít Quintona Byfielda. I kdyby Rangers hodně chtěli, musela by souhlasit i Ottawa, respektive Los Angeles.

Opět jsme pouze v rovině spekulací, ale Kings oslovili Rangers s nabídkou druhé volby, Alexe Turcottea a Gabriela Vilardiho. Pokud je to pravda, tento návrh určitě stojí za zvážení. Turcotte a Vilardi rozhodně mají potenciál hrát velké minuty ve středu pole a druhá celková volba by mohla přinést dalšího výjimečného hráče. Lafrenière je ale pouze jen jeden...

Kanadský útočník se popere o post druhého levého křídla s Chrisem Kreiderem, později zřejmě o první s Artěmijem Panarinem. Dost se nabízí spojení s Finem Kaapem Kakkem a právě spolu by mohli hokejově vyrůst.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.