bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rána pro Oilers: Sekera si při tréninku přetrhnul achilovku

15. srpna 2018, 16:00

Jiří Lacina

Taky jste byli zvědaví, zda Andrej Sekera v příštím roce naváže na výkony, které předváděl předtím, než ho začalo zlobit koleno? V minulé sezóně nenastoupil ani k polovině utkání základní části, nevstřelil jediný gól, osmkrát asistoval. Tyhle myšlenky teď klidně pusťte z hlavy, dvaatřicetiletý obránce je opět mimo hru a opět na hodně dlouho. Při tréninku na novou sezónu si přetrhnul achilovku.

Po takovém zranění pochopitelně musí následovat operace, zdlouhavé čekání, než se vše zahojí, a pak náročná rehabilitace. Až zvládne obránce Edmontonu běžný pohyb, teprve může začít opatrně myslet na návrat k tréninkové zátěži. Pauza je odhadována na 4-6 měsíců.

Samozřejmě se najdou i případy, které dávají naději na rychlejší uzdravení. Když si Justin Williams, toho času hráč Caroliny, před deseti lety způsobil v polovině září při sprintu stejné zranění, byl mimo hru do první poloviny prosince. Vždycky záleží na vážnosti poranění.

„Uvidíme, jak budeme vypadat, ale v tuhle chvíli se samozřejmě musíme poohlédnout po náhradě,“ řekl generální manažer Oilers Peter Chiarelli.

Loni touto dobou rehabilitoval Sekera po operaci kolenních vazů, které si zranil při srážce s kapitánem Anaheimu Ryanem Getzlafem ve druhém kole play off. Slovenský bek, jehož některá zámořská média mylně považují za Čecha, zmeškal celý tréninkový kemp a k mužstvu se připojil až před Vánocemi. Byl však jen stínem někdejšího hráče. Problémy měl hlavně s rychlostí, s hodnocením -15 byl v plus minus druhý nejhorší týmu.

„Načasování není dobré,“ krčil bezradně rameny Chiarelli. Generální manažer při svých zkušenostech ví, že k něčemu podobnému dojde velmi rychle, obvykle zcela bez varování. „Při běhání se to může stát, většinou jsou to ale ostré starty a brzdy. Achilovku si snadno přetrhnete třeba při dřepech…“

Pokud by byl rodák z Bojnic v pořádku, zřejmě by nastupoval ve druhé obranné dvojici, nejspíš vedle Krise Russella. Adam Larsson a Oscar Klefbom, jenž loni bojoval se zraněním ramene, by pravděpodobně tvořili první dvojku. Pátým a šestým bekem by mohli být Darnell Nurse a Matt Benning. Nyní to vypadá, že Nurse povýší na Sekerův post. O tom, kdo se posune na jeho místo, rozhodne podle Chiarelliho přípravný kemp.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.