bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Radulov: Návod na gólovou explozi? Choďte pozdě na trénink!

8. března 2019, 13:37

Jiří Lacina

Je šikovný, ale není ryzím kanonýrem. Do čtvrtka nenastřílel v kariéře NHL hattrick. Letos zapisoval dvakrát po dvou gólech. Za celý únor byl střelecky úspěšný jen třikrát. Druhý březnový hrací večer rozhodl třemi góly duel Dallasu s Coloradem, kde Hvězdy uspěly po výsledku 4:0.

Co stálo za nevšedním večerem ruského útočníka? Zvláštní motivační prvek, s trochou nadsázky míněno, samozřejmě. Trenér Stars Jim Montgomery udělal z Radulova o dva dny dřív diváka. Posadit hráče s osmimiliónovým platem, k tomu už musíte mít důvod. Trenér ho měl. Rus přišel pozdě na ranní trénink.

Dallas bez něj i tak nad New York Rangers uspěl, byla to ale upocená těsná výhra 1:0. O dva dny později už Radulov v sestavě nechyběl a k mnohem přesvědčivějšímu triumfu 4:0 přispěl třemi góly.

„Je vždycky krásné vrátit se zpátky a zažít zápas, jako byl tenhle. Musíte se jen soustředit na maličkosti,“ řekl hlavní hrdina utkání. „Dávat góly je pěkné, ale ještě důležitější je vyhrávat a pomoct Bishopovi k vychytané nule. Byl tady dnes pro nás. Kluci na oslabení, všichni zahráli dobře. Tak ať nám to tak jde i dál.“

Svůj gólový koncert rozehrál v 17. minutě, kdy usměrnil do sítě parádní přihrávku Jamieho Benna. V 9. minutě prostřední třetiny zachytil rozehrávku hostů uprostřed hřiště Tyler Seguin a předal puk napravo Radulovovi, který jej přesnou ranou poslal do branky podruhé. Poté, co zvýšil na 3:0 Jamie Benn, zkusilo Colorado odvážně hru bez brankáře a rodák z Nižniho Tagilu dostal možnost zkompletovat hattrick.

Nešlo o žádný dáreček od spoluhráčů ve stylu: Tu máš, ať můžou čepice padat na led. Radulov si ve vlastní obranné třetině vybojoval puk, nádherně obešel protihráče a po několika krocích zhruba z útočné modré zvýšil na konečných 4:0. Ve dvaatřiceti letech z toho byl první hattrick v NHL.

„Je to velký bojovník, očekávali jsme, že dnes předvede výkon na vysoké úrovni,“ radoval se Jim Montgomery. „Dá se říct, že hrál v tempu, v jakém trénoval, když byl mimo hru.“

Radulov neměl problémy s disciplínou poprvé. Během play off s Nashvillem v roce 2012 vysedával v baru se spoluhráčem Andrejem Kosticynem do pozdních ranních hodin, klub je za to suspendoval. Když se v roce 2016 vracel do NHL skrze dres Montrealu, dušoval se, že jiný a rodina ho umravnila. Ať si o jeho posledním prohřešku myslí kdo chce, co chce, faktem je, že výkony odvádí kvalitní a v Dallasu je momentálně produktivnější jen Tyler Seguin.

„Všichni jsme lidé,“ krčil po utkání s Coloradem rameny navrátilec do sestavy. „Prostě jsem zaspal, a proto jsem přijel později. Pravidla jsou pravidla, platí pro každého. Myslím, že už je to za námi.“

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.