bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Radil si parádními výkony v NHL vysloužil smlouvu na další sezonu

7. ledna 2019, 4:27

Adam Bagar

Útočník Lukáš Radil, jenž v probíhajícím ročníku debutoval v NHL, prodloužil o rok smlouvu se San Jose. Její podmínky však americký klub nezveřejnil.

Osmadvacetiletý bojovník uzavřel loni na začátku dubna s Sharks jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestný kontrakt na 750 tisíc dolarů. V případě pobytu na farmě má zajištěný příjem 200 tisíc dolarů, přičemž polovina z toho je podpisový bonus.

Právě v AHL Radil začal sezonu, za Barracudu sehrál jedenáct utkání, zapsal v nich šest bodů (1+5). Premiéru v NHL si odbyl 23. listopadu a postupně se zabydlel v sestavě, na kontě má už 18 startů, devět bodů (6+3) a deset kladných bodů v bilanci +/-.

„Využil příležitost, kterou dostal, a získal místo v týmu. Jeho láska k hokeji je patrná. Stejně jako charakter a vyzrálost, s jakou hraje. Máme pocit, že se bude ještě nadále zlepšovat,“ hlásí pro klubový web generální manažer San Jose Sharks Doug Wilson.

Radil sklízí v NHL uznání: Je to chlap a přináší pozitivní vliv »

Pardubický odchovanec strávil minulé tři sezony v KHL, kde za Spartak Moskva sehrál 168 utkání a zaznamenal 103 bodů (41+62). Zúčastnil se MS 2017 či OH 2018, v extralize má na kontě v dresu Pardubic 275 zápasů, nasbíral v nich 122 bodů (48+74).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.