bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rád pracuji s Shanahanem a Babcockem. Nemusím být číslo jedna, říká GM Toronta Dubas

21. července 2018, 16:00

Jiří Lacina

Sestava Maple Leafs se zatřásla, generální manažer Toronta má za sebou perný měsíc. Podle odborníků dobře volil na draftu, několik hráčů mužstvo opustilo, jiní do něj přišli. Tím největším příchodem byl nesporně John Tavares, jehož Dubas vyfoukl v interním souboji bývalému GM Toronta Lou Lamoriellovi, toho času již ve službách New York Islanders.

Progresivní dvaatřicetiletý manažer s vizáží studenta střední školy má zkušenosti z farmářské AHL, kde se mu s Toronto Marlies velmi dařilo. Je lačný poznání, údajně velmi empatický a citlivý. Jeho mladickou pracovní vášeň by měli krotit a usměrňovat mazáci Brendan Shanahan s Mikem Babcockem. První je klubovým prezidentem, druhý trenérem. S oběma si rozumí.

„Patřím do managamentu čtyři roky a jsem nadšený z možnosti být až dosud součástí tohoto procesu,“ řekl nedávno. „Jsem šťastný za to, že pracuji s lidmi, jako jsou Brendan Shanahan a Mike Babcock. Rád ale pracuji s celým štábem. Nemusím se vůbec cítit jako číslo jedna. Patřím do party, snažím se dělat, co mohu. Vést je, jak nejlépe jen dovedu.“

Oba starší kolegové trvají na tom, že to byl Dubas, jenž rozdělil role a vedl celou akci „Tavares“ až klíčovému mítinku, kde naháněného hráče přesvědčili. „Veškerá práce, kterou hráči a trenéři odvedli, mi umožnila jít a mluvit s Johnem Tavaresem čistě a stručně o tom, kolik peněz můžeme nabídnout, s kým by nastupoval a jakým stylem hrajeme,“ odmítá zásluhy Dubas.

Na konci jeho kariéry v AHL mu Marlies nachystali parádní dárek, když ve finále Calder Cupu přehrál farmářský tým Toronta Texas Stars v sedmi utkáních 4:3. V kanadské metropoli začínají s Tavaresem na soupsice snít pohárové sny, ambice jsou po letech vysoké. Kyle Dubas jako úspěšný týmový stavitel z nižší soutěžní úrovně nechce v nejlepší světové lize na své práci nic měnit.

„Byl jsem součástí managamentu Toronta už dřív. Nebudu mluvit o ničem neznámém, nemíním čeřit vodu, prostě jen povedu věci stejným směrem, jako jsem to dělal dosud,“ slibuje mladý manažer.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.