bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Quenneville na scénu! Zkušený kouč střídá na lavičce Panthers Boughnera

8. dubna 2019, 20:15

Matěj Hodoval

Některým celkům začíná vyřazovací část, ti další pak přemýšlejí, proč to nevyšlo. Po skončení základní části se postupně začínají odhalovat změny na trenérském postu. S velkou novinou přišla Florida, jež za svého dosavadního lodivoda Boba Boughnera dosadila Joela Quennevilla.

Kanaďan Bob Boughner vydržel na lavičce Panterů dvě sezony, ani v jedné z nich navíc nedokázal tým dostat do bojů o pohár. V letošním ročníku skončila v Florida na pátém místě Atlantické divize se šestaosmdesáti body na kontě. Na play-off jim chybělo dvanáct bodů. 

Pochopitelně tedy na slunné Floridě musela přijít změna. A od ní mají nejen příznivci klubu velká očekávání.

Na pozici hlavního kouče byl totiž dosazen legendární Joel Quenneville. Ano, jedná se o vítěze Světového poháru, Jack Adams Award pro nejlepšího kouče sezony a čtyřnásobného držitele prstenu pro nejúspěšnější tým vyřazovací části Stanley Cupu (z čehož jednou v pozici asistenta trenéra).

Šedesátiletý Kanaďan dosud vedl jako hlavní trenér St. Louis, Colorado a vůbec nejdéle Chicago (jedenáct necelých sezon), ovšem právě Blackhawks ho k údivu mnohých 6. listopadu minulého roku z pozice odvolali. Jestřáby dovedl rodák z Windsoru třikrát až na samý vrchol.

„Využili jsme příležitosti získat jednoho z nejúspěšnějších hlavních trenérů v hokejové historii a jsme nadšeni, že Joel přijal výzvu vést náš nadějný mladý tým. Pracoval jsem s ním již v minulosti a z první ruky jsem viděl, jak jeho vášeň pro hru, trenérské zkušenosti a vůdcovství mohou mít vliv na celou organizaci,“ neskrývá radost generální manažer Dale Tallon.

Nadšení jsou z této volby také samotní hráči. „Je to neuvěřitelné, kouč na úrovni síně slávy, muž který dokázal získat pohár a ví, jak vítězit. Znám kluky, kteří pod ním hráli v Chicagu a všichni ho milovali. Je to bezesporu vzrušující den,“ svěřil se Keith Yandle. 

Quennevilla čeká dost práce a očekávání nejsou malá. Tento tah by mohl Panterům pomoci i při otevření trhu s volnými hráči, kde budou hledat posily mezi tři tyče a do defenzívy. Dokáže uznávaná osobnost na lavičce Floridy vyždímat ze svých svěřenců plný potenciál?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.