bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Puljujärvi ve Finsku zůstane klidně celou sezonu, NHL není na pořadu dne

13. října 2019, 11:58

Jiří Sameš

Ačkoliv Edmonton Oilers prožívají výborný vstup do sezony 2019-2020, kdy za pět zápasů ještě neprohráli, stále je tady jedna situace, na kterou si musí dát pozor. Jedná se konkrétně o útočníka Jesse Puljujärviho, jenž je od 1. července stále omezeně volným hráčem.

Po skončení loňské sezony Jesse Puljujärvimu vypršel tříletý nováčkovský kontrakt. O pokračování u Oilers přitom neměl absolutně žádný zájem a chtěl být vyměněn do jiného týmu.

Generální manažer Edmontonu Ken Holland sice hledal pro své mužstvo vhodný obchod, avšak nepochodil. Puljujärvi se tak nakonec rozhodl pro návrat do finského klubu Oulun Kärpät, kde hokejově vyrůstal.

Co se současné situace týče, Puljujärvi se zdá býti ve finské nejvyšší hokejové soutěži Liize spokojen, National Hockey League není na pořadu dne.

„Zaslechl jsem, že ve Finsku zůstane klidně celou sezonu," řekl v sobotu uznávaný reportér Sportsnetu Chris Johnston během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday Headlines.

„Oilers se budou muset brzy nějak rozhodnout, blíží se totiž 1. prosinec. Pokud má letos v NHL nastoupit, je potřeba, aby byl do této doby vyměněn nebo podepsán," pokračoval.

Puljujärvi požádal Olejáře o výměnu už v průběhu června. Svou kvalifikační nabídku nepodepsal, aby následně 26. srpna mohl přidat signaturu k roční smlouvě s Kärpätem.

Oilers samozřejmě i nadále vlastní Puljujärviho NHL práva, a jak podotkl Johnston, do 1. prosince musí udělat rozhodnutí, zda jej podepíší či vymění.

Puljujärvi si mezitím ve Finsku určitě nemá na co stěžovat.

Daří se mu zde totiž výtečně, když za 11 zápasů vstřelil pět gólů a zapsal celkem 11 kanadských bodů. Je nejproduktivnějším hráčem Oulu.

Kromě toho ještě v Champions Hockey League, prestižní turnaj nejlepších evropských klubů, v pěti zápasech vsítil dva góly a zaznamenal celkem čtyři kanadské body. 

„Mám pocit, že je se současnou situací více než spokojen," zmínil ještě k tématu Johnston.

„Snaží se získat zpět sebevědomí, hraje svoji hru. Ve finské lize je nyní dost možná nejlepším hokejistou," doplnil.

Puljujärvi, jednadvacetiletý Fin, narozený ve Švédsku, je díky Oilers čtyřkou Vstupního draftu NHL 2016.

V Edmontonu strávil tři sezony. Odehrál tedy přesně 139 zápasů, ve kterých vstřelil 17 gólů a připsal si celkem 37 kanadských bodů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.