bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První zápas pod širým nebem je tu! Kdo ovládne Heritage Classic?

23. října 2016, 20:00

Matyáš Krahulík

NHL nám dnes nabízí pouze čtyři zápasy, ale hned ten první bude velmi speciální. V rámci tradiční Heritage Classic se spolu pod širým nebem utkají Jets a Oilers, což mimo jiné znamená souboj Patrika Laineho s Connorem McDavidem. Ve zbylých zápase se ale také jistě bude na co dívat, a tak nás čeká velmi kvalitní hokejová noc.

g21:00 Winnipeg Jets – Edmonton Oilers

První dnešní zápas startuje ve velmi příznivém čase pro evropské fanoušky a pod širým nebem v něm změří síly Jets a Oilers. To znamená, že se můžeme těšit na velmi zajímavý souboj dvou velkých talentů – Patrika Laineho a Connora McDavida. Ti vstoupili do sezóny velmi dobře. Laine má po čtyřech zápasech na svém kontě pět bodů (4+1) a je zatím nejlepším střelcem svého týmu. McDavid na tom je ale ještě o něco lépe. V pěti utkáních zaznamenal krásných osm bodů (4+4) a patří k nejproduktivnějším hráčům NHL.

Do nového ročníku vstoupili lépe Olejáři, kteří mají zatím na svém kontě osm bodů, zatímco Tryskáči nasbírali o polovinu méně. Pro Oilers hovoří také vzájemné zápasy z minulé sezóny, ve kterých dokázali zvítězit dvakrát ze tří pokusů.

Hosté již svého startujícího brankáře potvrdili a není žádným překvapením, že to bude Cam Talbot. Za domácí by se měl do branky postavit Connor Hellebuyck.

0:00 New York Islanders – Minnesota Wild

Ostrované prošli přes léto řadou velkých změn a na začátku nové sezóny se jim zatím příliš nedaří. Z pěti zápasů vytěžili čtyři body a jejich hlavní letní posila Andrew Ladd stále nebodoval, což začíná být poněkud frustrující. Wild mohou být se vstupem do sezóny spokojenější. Získali již sedm bodů a navíc se začalo střelecky dařit Ericu Staalovi, který se už třikrát trefit do černého a zabydlel se v první formaci po boku Zacha Pariseho.

V minulé sezóně se spolu tato dvě mužstva potkala pouze dvakrát a v obou případech byli úspěšnějším týmem Islanders, kteří vyhráli doma 5:3 a na ledě Minnesoty 4:1. Nejvíce se v těchto zápasech dařilo Fransi Nielsenovi, ale toho již na soupisce newyorského týmu nenajdete.

Wild včera hráli s New Jersey, a tak dají tentokrát v brance prostor Darcymu Kuemperovi. Islanders zatím svého gólmana neoznámili, ale pravděpodobně to bude Slovák Jaroslav Halák.

1:00 New York Rangers – Arizona Coyotes

Rangers na začátku sezóny zatím pravidelně střídají výhry s porážkami a po pěti zápasech tak mají na svém kontě šest bodů. Arizoně se ale daří ještě daleko méně. Z prvních čtyř utkání vyhráli Kojoti pouze jedno a momentálně se nacházejí na dně Západní konference. Zklamáním jsou také dosavadní výkony Louise Dominguea, jenž zatím nezaznamenal ani jednu výhru a má úspěšnost zákroků pouhých 83,6%.

Vzájemné zápasy těchto dvou mužstev měly v minulé sezóně v obou případech jasného vítěze. Rangers nejprve svého soupeře porazili na domácím ledě 4:1 a poté stejného výsledku dosáhli i na ledě Coyotes. Velký podíl měli na těchto výhrách gólmani Newyorčanů, protože hlavní hvězdou prvního vzájemného střetnutí byl vyhlášen Henrik Lundqvist a druhý zápas proti Arizoně svými zákroky ovládl Antti Raanta.

Za Coyotes s velkou pravděpodobností znovu nastoupí již zmiňovaný Louis Domingue, který tak dostane další příležitost vylepšit si své statistiky. Rangers zatím brankáře nepotvrdili, ale měl by to být Henrik Lundqvist.

2:00 Anaheim Ducks – Vancouver Canucks

Anaheim by měl letos opět patřit k hlavním favoritům celé soutěže, ale úvod do nového ročníku se mu příliš nevydařil. Z prvních čtyř utkání získali Kačeři pouhý jeden bod a vyhrát se jim podařilo až na pátý pokus na ledě Flyers. Vancouver je přesným opakem Ducks. Většina předsezónních prognóz viděla Canucks na dně NHL, ale ti vyhráli všechny čtyři úvodní zápasy a ukázali, že se s nimi musí počítat. První bodovou ztrátu zaznamenali až ve včerejším zápase s Los Angeles a přišli tak o svou neporazitelnost.

Vancouver i Anaheim jsou oba součástí Pacifické divize, a tak není divu, že se během sezóny potkávají velice často. V minulé sezóně byly jejich vzájemné duely velmi vyrovnané, dva dokonce dospěly až do nájezdů a oba týmy si z nich odnesly po šesti bodech.

Canucks již potvrdili, že se dnes budou v brance spoléhat na zkušeného veterána Ryana Millera. Ducks by mohli nasadit Johna Gibsona, ale jisté to není.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.