bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První vítěz Norrisovy trofeje v historii Lightning. Neuvěřitelný pocit, rozplýval se Hedman

23. června 2018, 18:00

Jiří Sameš

Právě uplynulou sezonu 2017/2018 zakončilo definitivně čtvrteční slavnostní předávání cen v Las Vegas. Mezi hokejisty, kteří si z galavečera odnesli trofej, patřil i obránce Tampy Bay Lightning Victor Hedman.

Hedman se stal prvním hráčem v historii Lightning, který vyhrál Norrisovu trofej, a už nyní se tak zařadil mezi nejúspěšnější hráče mužstva ze slunné Floridy.

„Neskutečný pocit. Je skvělé převzít toto ocenění tady ve Vegas před zraky kluků z Parkland High School a Humboldt Broncos. Hokej je sport, ale také jedna velká rodina,“ řekl Hedman na úvod svého projevu.

„Děkuji organizaci Lightning, panu Jeffu Vinikovi, Steveu Yzermanovi, všem trenérům. Děkuji za to, že mi důvěřujete a stavíte mě do pozice, abych uspěl.“

„Velké poděkování patří samozřejmě také spoluhráčům, bez kterých bych tu teď nestál. Zapomenout nesmím ani na všechny lidi v Tampě. Jste nejlepší a děkuji vám za vaši přízeň po celých devět let.“

Hedmana mimochodem na galavečer doprovodili manželka Sanna, rodiče Elizabeth a Olle. Bratři Oscar a Johan sledovali předávání cen doma ve Švédsku.

Poté, co Hedman promlouval k novinářům, řekl, že jeho hlavním cílem je, aby dosáhl se svým klubem vytouženého cíle – vyhrát Stanley Cup.

„Jsem velmi šťastný, že jsem vyhrál toto ocenění. Je tu ale jedna trofej, kterou by chtěl vyhrát každý hokejista a to je Stanley Cup. Tohoto cíle jsem ještě nedosáhl, a proto se o něj budu prát po zbytek své kariéry.“

Hedman ovládl souboj o Norrisovu trofej celkem suverénně. Na první místo jej nominovalo 94 ze 164 hlasujících. Celkově poté sedmadvacetiletý Švéd dosáhl 1385 bodů, zatímco druhý v pořadí Drew Doughty pouze 1164.

Spolehlivý, zodpovědný v defenzivních činnostech a zároveň velmi nebezpečný ofenzivně. Hedman letos zažil další skvělý rok, když v 77 zápasech stihl nasbírat celkem 63 kanadských bodů (17 branek, 46 asistencí). Uvedených 17 branek je mimochodem jeho novým kariérním maximem, stejně jako 32 kladných bodů v tabulce pravdy.

Rodák z Örnsköldsviku podepsal s Tampou v roce 2016 osmiletý kontrakt na 63 milionů dolarů. Na Norrisovu trofej byl nominován už loni, ještě společně s Brentem Burnsem a Erikem Karlssonem. Obsadil ale „až“ třetí místo.

„Ještě jsem to pořádně nevstřebal. Neuvěřitelný pocit. Jsem hrdý na to, že jsem třetí Švéd a první obránce Lightning, který tuto trofej vyhrál.“

Bolts měli na NHL Awards 2018 ještě dvě želízka v ohni. Andrej Vasilevskij a Steve Yzerman ovšem skončili ve svých kategoriích na třetím místě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.