bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První velký večer Radulova. Další napravený hříšník okouzlil Montreal stejně rychle jako Vanek

25. října 2016, 16:30

Filip Hampl

Spojuje je kontroverzní minulost i pár dalších paralel. Alexandr Radulov a Thomas Vanek si prošli dobrým i zlým, jeden prchl z NHL kvůli barovému skandálu, druhý má za sebou sázkařskou minulost. Oba svorně přišli do Montrealu, aby probrali nevýrazný útok Canadiens. Rakušanovi se to před dvěma lety povedlo, jenže pak zažil poněkud nevýrazné play-off, schytal kritiku od kanadské legendy Guye Lafleura a raději se upsal Minnesotě. Rusa zase provází pověst raubíře a potížisty, který fláká tréninky, v moskevském CSKA mu v jednu chvíli odpárali kapitánské céčko. GM Marc Bergevin na něj přesto letos v létě vsadil.

Bergevinovi doporučilo hvězdného útočníka hned několik vážených hokejových persón, přimluvil se za něj i Shea Weber, asi největší letní posila Habs. Radulov se dušoval, že se změnil. Spousta klubů mu to neuvěřila, případně nepřistoupila na jeho neskromné finanční nároky. Bergevin se nechal přesvědčit a dal bývalému tahounovi Nashvillu šanci - na rok, za 5,5 milionu dolarů.

Až do dnešního dne byly prozatímní výsledky pokusu "Experiment Radulov" nevýrazné. Prvních pět zápasů přineslo pouze dva body v podání rekordmana KHL. Jiní borci začali o poznání lépe, i třeba Vanek na své nové adrese: v Detroitu. Jenže Radulov nehrál zle a z každého jeho gesta bylo vidět, jak je vděčný, že mu Bergevin důvěřuje. Změnilo jej otcovství i poslední rok v Rusku.

Rodák z Nižného Tagilu to naplno rozbalil v noci na dnešek proti Philadelphii. Slavnou halou Bell Centre se neslo jeho jméno při skandování nadšených fanoušků. Radulov dal gól, na další dva přihrál. Jednou starému známému Weberovi, poté po Weberově příhře vyzval k teči Brendana Gallaghera. "Měl jsem z toho husí kůži," reagoval dojatý forvard na jásot publika. "Je to skvělý pocit. Hokej se hraje pro fanoušky. Ženou nás kupředu, i když se nám zrovna nedaří," dodal v ohlasu pro oficiální stránky NHL.

Radulov se získává na svou stranu nejen hokejové nadšence, ale i spoluhráče. V oblibě jej má Weber, tuze rád s ním hrává Alex Galchenyuk, chválí jej Carey Price. "Je to úžasný parťák. Přináší do naší kabiny spoustu nadšení. Užívá si to, že tady může být," smekl před ním fenomenální gólman. Jen ty body chvíli chyběly, nakonec k nim pomohlo i nové přesilovkové komando.

Hlavní kouč Michel Therrien postavil Radulova po bok Webera, pro početní převahy vymyslel speciální formaci s jediným bekem. Obráncem se smrtící ranou. Weber ostatně své pověsti využil při Gallagherově brance, kdy naznačil střelu a puk naservíroval Radulovovi. "Střelu jsem viděl, ale Gallagher ji přede mnou dokázal tečovat," popisoval situaci překonaný brankář Steve Mason.

Mimochodem, Radulov se stal prvním hráčem od roku 2014, který potřeboval v Montrealu na tříbodové představení jen šest pokusů. Naposledy se takhle rychle rozparádil Vanek. Uvidíme, zda Radulov překročí jeho stín. Konec rakouského kanonýra u Canadiens nebyl z nejšťastnějších, napíše jiný napravený hříšník svému příběhu lepší závěr?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.