bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První trenérský vyhazov sezony je na světě, Babcock končí u Maple Leafs

20. listopadu 2019, 23:28

Matěj Hodoval

Zkušený lodivod Mike Babcock již nadále nebude stát u kormidla Javorových listů. Šestapadesátiletý trenér se stal první mužem letošní sezony, který na této pozici dostal od svého zaměstnavatele padáka.

Toronto v létě posílilo a především udrželo své talentované naděje v čele s Mitchellem Marnerem, i proto se od Javorových listů očekávalo hodně.

Jenže dosavadní průběh sezony nezastihl Maple Leafs v ideálním světle. Parta kolem nového kapitána Johna Tavarese je po třiadvaceti odehraných zápasech až na desátém místě tabulky Východní konference s bilancí 9-10-4 (22 bodů). Je třeba vzít v potaz i fakt, že mužstva kolem Toronta mají odehráno minimálně o dvě utkání méně.

Ještě děsivější je pak aktuální forma celku z hlavního města Ontaria. Leafs táhnou vskutku nelichotivou šňůru šesti porážek v řadě, což se zkrátka od takového týmu neočekává.

A tak to odnesl Mike Babcock.

„Po dobu posledních pěti sezon byl Mike nedílnou součástí ve změně směru naší organizace. Jeho oddanost a neúnavná pracovní etika dostala naší organizaci na lepší místo a jsme nesmírně vděční a velmi si vážíme toho, co nám pomohl vybudovat,“ říká na Babcockovu adresu prezident klubu Brendan Shanahan.

Necelých pět sezon strávil u Javorových listů legendární Mike Babcock. Velezkušený Kanaďan se jako jediný trenér v hokejové historii dostal do Triple Gold Clubu. Na lavičce Toronta však žádný úspěch do své sbírky nepřidal.

Babcocka nahradí na střídačce krajan Sheldon Keefe. Devětatřicetiletý kouč působil od sezony 2015/2016 u Marlies, tedy farmářského celku Toronta. V ročníku 2017/2018 se mu pak povedlo tým dovést až ke Calder Cupu – poháru pro šampiony AHL.

„V tuto chvíli jsme se kolektivně dohodli, že bude nejlepší zvolit Sheldona Keefea. Sheldonův čas s Marlies, hovoříme-li o vývoji a výsledcích na ledě, nám dal pocit, že on je tím správným člověkem, který nás povede do další fáze našeho vývoje,“ představil novou tvář u kormidla Shanahan.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.