bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První finále trhalo rekordy v televizní sledovanosti. V celých USA bylo nejvýš za poslední tři roky

30. května 2018, 13:30

Jiří Lacina

Ještě před pár týdny se šířily internetem zprávy, že pokud nepostoupí dál Pittsburgh, bude to pro NHL z hlediska televizní sledovanosti katastrofa. Nakonec není tak zle. Střet ligového nováčka a dlouholetého čekatele, který má ve svém středu jednu z největších osobností současného světového hokeje, rovněž táhne. Sledovanost prvního finále byla velmi dobrá.

Rating televizní sledovanosti přímo ve Vegas dosáhl úrovně 28,1, což je podle očekávání nejvyšší číslo, pokud jde o letošní zápasy Golden Knights. Padlo maximum 17,9, jehož dosáhlo páté finále konference s Winnipegem. Sledovanost přímo ve Vegas byla 44%, což znamená, že skoro polovina místních domácností byla v době prvního finále přilepená k obrazovkám a sledovala hokej.

Také ve Washingtonu byla čísla vysoká. Rating 16 je nejvyšší v historii, pokud jde o zápasy přenášené z oblasti Washington D.C. na stanici NBC Network.

Z hlediska celkového srovnání jsou podstatnější celonárodní čísla, tam bylo první finále Stanley Cupu nejsledovanějším utkáním posledních tří let. Rating 3,72 byl o 7 procent vyšší než loňské první finále (Pittsburgh – Nashville) a dokonce o 36 procent lepší než v roce 2016 (Pittsburgh – San Jose).

Zájem o závěr sezóny je ale patrný i na mnoha lokálních trzích. Hned deset velkých měst zaznamenalo nejvyšší sledovanost, pokud šlo o finále, kde nehrál jejich vlastní tým – Buffalo, Chicago, Dallas, Los Angeles, Minnesota, Nashville, Pittsburgh, Salt Lake, St. Louis, Tampa Bay.

Zápas byl rovněž rekordmanem ve streamování. 321 tisíc unikátních zařízení, do nichž bylo finále přenášeno, je o 67 procent lepší výsledek než loňské první finále mezi Pittsburghem a Nashvillem. Tento fakt bude samozřejmě významně souviset také se všeobecným technologickým pokrokem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.