bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První Dán se Stanley Cupem. Neskutečný pocit, zářil Eller po zlatém gólu

9. června 2018, 17:00

Martin Schwarz

Do konce pátého finálového utkání chybělo necelých osm minut. Na kostce v T-Mobile Areně svítilo vyrovnané skóre 3:3. Jenže moc dlouho nevydrželo. Lars Eller, dánský útočník ve službách Washingtonu, nedovolil, aby pátá bitva mezi Golden Knights a Capitals zamířila do prodloužení. Dorážkou volného puku na brankovišti za gólmana Fleuryho poslal svůj tým k hokejovému nebi. O pár mžiků později se navíc stal prvním hráčem ze své ze mě, který nad hlavu pozvedl Stanley Cup.

Ellerova branka měla doslova a do písmene cenu zlata. Las Vegas na jeho trefu nestihlo odpovědět, sen nováčka ligy o stříbrném grálu zmizel v nenávratnu. Zatímco domácí střídačka pomalu tušila, že je zle a smutně koukala na opakovaný záběr, devětadvacetiletý útočník zmizel v hroznu radujících se těl. Společně s dalšími bílými dresy euforicky poskakoval u mantinelu.

„Byl to neskutečný pocit,“ popisoval Lars Eller novinářům své dojmy jen pár okamžiku poté, co se Washington Capitals stali poprvé v historii organizace šampiony National Hockey League. „Marc-André Fleury byl hodně povyjetý z branky, nemohl jsem se dostat před něj. Tak jsem najel za něj a najednou tam byl volný puk. Pro mě jednoduchá pozice,“ upřesnil, jak došlo k zásahu, jenž rozhodl nejen páté finálové střetnutí, ale celou sezonu 2017-18.

Nekončící euforie po závěrečné siréně měla takové grády, že rodák z města Rodovre zašantročil hokejku, s níž veledůležitý gól vstřelil. Jasně, kdo by také po výhře Stanley Cupu řešil svou hůl. Eller nicméně přislíbil, že pokud se „vítězné náčiní“ najde, nebude jej skladovat u sebe na památku, ale věnuje ho do Hokejové síně slávy v Torontu. A to si pište, že o něj v kanadské metropoli projeví výrazný zájem.

Zasloužili jsme si vyhrát

„Je to, jako když sami pro sebe napíšete nejlepší příběh na světě,“ rozplýval se Eller. „Nevím, jestli by můj pocit mohl být ještě něčím lepší. Hráli jsme skvěle až do poslední vteřiny, tohle finále byla jedna velká bitva.“ Když Capitals prožívali největší radost, v Dánsku, Ellerově domovině, hodiny ukazovaly kolem páté hodiny ranní. Několik nadšenců sledovalo v rodoverském kině živý přenos závěrečného finálového mače a nejspíš nevěřili svým očím, kdo Ovečkinově partě vystřelil milovanou hokejovou trofej.

„Teď u nás doma asi začne pořádná party,“ uvědomovala si třináctka draftu z roku 2007 s úsměvem na tváři. Jak je zvykem, i Lars Eller vezme během léta Stanley Cup do své země, aby jej ukázal rodině, kamarádům a dalším zájemcům. „Dnešní den pro mě bude nejzářnějším z celé kariéry,“ těšilo ho. „A že jsem první Dán se Stanley Cupem, to dělá celou záležitost ještě lepší. Ted už má kariéra vlastně může jít jen z kopce,“ smál se.

Lars Eller nasbíral ve 24 zápasech letošního play-off úctyhodných 18 kanadských bodů. Sedm branek dal a na dalších jedenáct přihrál. Avšak především na tu poslední do konce života nezapomene. „Zasloužili jsme si vyhrát,“ mínil bývalý hráč St. Louis či Montrealu. „Prošli jsme těžkými sériemi, kde nás potkaly vzestupy i pády, spoustu emotivních a fyzicky náročných momentů. O to větší radost nyní máme,“ zakončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.