bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prolomí Rangers smůlu v derby? Detroit i Florida chtějí pokračovat ve vzestupu

15. listopadu 2018, 18:57

Jan Vojkůvka

Sedmkrát v řadě nedokázali hokejisté Rangers najít recept na své městské rivaly z Islanders. Ani tentokrát je nečeká nic snadného, k dalšímu derby musí vyrazit do haly soupeře. Své vítězné šňůry chtějí v noci na pátek prodloužit hráči Detroitu i Floridy

01:00 New York Islanders - New York Rangers

Čtvrteční program v zámoří okoření derby o New York. Islanders doma přivítají Rangers v souboji sousedů z Východní konference. Islanders mají na sedmém místě 20 bodů ze 17 odehraných zápasů. Stejný počet mají i Rangers, ale mají o jedno utkání odehráno víc.

Oba týmy se dlouhodobě nachází ve slušné formě a zejména Rangers, kteří vyhráli 7 z posledních 10 zápasů, prožívají velmi slušnou část sezony, během níž se vydrápali ze spodních pater tabulky. Dlouhodobá bilance ale nehovoří vůbec ve prospěch Rangers. Naopak Islanders dokázali své městské rivaly porazit sedmkrát v řadě a favoritem na vítězství budou i tentokrát.

01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils

Nejslabší celek Východní konference, New Jersey Devils, vyrazí ke svému 17. utkání v sezoně na led Philadelphie, jež ťuká na brány elitní osmičky stejné konference. Devils se podařilo v posledním utkání přerušit sérii tří proher v řadě a vybojovat cenné vítězství nad Pittsburghem.

Flyers naopak v noci na středu padli doma s rozjetou Floridou a přišli o svou šňůru tří výher v řadě. V jejich prospěch však hovoří celková lepší forma a i vzájemný zápas z října, ve kterém domácí přehráli New Jersey 5:2.

01:00 Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning

Pittsburgh má za sebou poměrně velké trápení a propad až na 14. místo Východní konference. Šňůru porážek se jim sice podařilo zastavit, ale hned vzápětí prohráli v New Jersey a ještě přišli o Sidneyho Crosbyho. Ten sice, naštěstí, netrpí otřesem mozku, ale zatím není jisté, kdy se dokáže vrátit na led.

Bez nejlepšího hráče se ve čtvrtek Penguins postaví silné Tampě, která s 25 body vévodí Východní konferenci, a to i přes dvě porážky v řadě, které Blesky utrpěly s Ottawou a Buffalem. 

01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers

V lize není aktuálně žádný tým, který by se nacházel v lepší formě. Florida s pěti výhrami v řadě bude chtít své úspěšné období ještě více natáhnout na ledě Columbusu, který však vede Metropolitní divizi a nehodlá svým soupeřům dát nic zadarmo. 

Blue Jackets navíc také nemají vůbec špatnou formu, když vyhráli tři z posledních čtyř zápasů. Přesto bilance Panterů budí respekt, a to i z hlediska skóre, které při pěti výhrách mají 19:7. 

01:30 Ottawa Senators - Detroit Red Wings

Ottawa se potácí u dna Východní konference a její kolísavé výkony příliš prostoru ke šňůře výher nedávají. Z posledních 10 zápasů navíc Senators uhráli jen 3 výhry, a i když doma mají vyrovnanou bilanci a dokázali vybojovat celkem pět vítězství, proti rozjetému Detroitu nebudou v dobré pozici.

Red Wings se naopak podařilo z posledních 10 zápasů vyhrát hned 7 a drží sérii 4 výher v řadě. I díky tomu se odpoutali sami ze dna Východní konference a pomalu se derou tabulkou k první osmičce. Jen těžko se jim v současné formě vzpomíná na to, že se před více než týdnem krčili na posledním místě jen s 10 body.

02:00 Minnesota Wild - Vancouver Canucks

Horší obranu než Vancouver má v lize pouze Ottawa, která inkasovala v 18 odehraných zápasech 76 branek. Canucks, kteří odehráli už 20 střetnutí, do své klece propustili celkem 69 kotoučů, ale přesto se drží poměrně vysoko v Západní konferenci, kde s 22 body zaujímají páté místo. Byli na tom ale o poznání lépe.

Pak však přišly prohry v Buffalu a na ledě Rangers i Islanders. Proti Minnesotě ovšem Vancouver už v této sezoně předvedl slušný výkon, když na domácím ledě vyhrál 5:2. V Minnesotě to ale bude trochu o něčem jiném, a to i vzhledem k tomu, že domácí Wild doma prohráli v normální hraci době jen jednou a z osmi zápasů vytěžili už 12 bodů.

03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens Calgary

se v první části této sezony poměrně daří. Plameny v 18 zápasech vybojovaly 21 bodů a drží se v horní polovině Západní konference. Nic na tom nezměnila ani porážka v San Jose, po které měli hráči kanadského celku třídenní zápasové volno.

Montreal naopak potřebuje zabrat. Sice se také drží v horní polovině Východní konference, ale pozice, na které cílil, se mu příliš atakovat nedaří. A ani tři prohry z posledních čtyř zápasů nepřidávají Canadiens příliš na klidu.

03:00 Arizona Coyotes - Nashville Predators

Nashville přijede na led Arizony, aby potvrdil svou pozici prvního týmu celé NHL. Predators v této sezoně prohráli zatím jen pět zápasů a s 27 body se drží na samém vrcholu NHL. Jejich bilanci přitom dost pokazily poslední dva duely, ve kterých prohráli na ledě San Jose a Anaheimu.

Arizona se také nenachází zrovna v nejlepším rozpoložení. Čtyři porážky z posledních pěti zápasů srazily Kojoty na 12. místo Západní konference. Přitom celkově prožívají dost vydařenou první třetiny sezony a oproti zvyku neokupují některé z posledních míst.

04:30 San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs

San Jose zakončí dnešním zápasem první polovinu šestizápasové šňůry na domácím ledě. Jejich vystoupení před domácím publikem přitom nemůže být prozatím lepší. Po výhrách nad Calgary a Nashvillem si vedoucí celek Pacifické divize brousí zuby i na Toronto.

Maple Leafs čeká naopak třetí venkovní zápas v řadě a po prohře 1:5 v Bostonu se pokusí navázat na výhru 5:1 z Los Angeles. Zatímco však Los Angeles se v této sezoně neskutečně trápí, San Jose bude hodně tvrdým oříškem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.