bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prodlouží Tampa a Toronto své vítězné série? Kings chtějí po čtyřech prohrách konečně uspět

18. listopadu 2017, 19:25

Petr Sumbal

Noc ze soboty na neděli nabídne v NHL osm utkání. Pozornost přitáhne jistě hokejová klasika mezi Montrealem a Torontem, zajímavé bude také sledovat, jak si povede nejlepší tým NHL Tampa Bay v souboji s New Yorkem Islanders, který je také ve formě. Zrak českých fanoušků se dost možná upře na zápas San Jose versus Boston, kde se utká Tomáš Hertl proti svým krajanům Davidu Pastrňákovi a Davidu Krejčímu. Los Angeles se pokusí ukončit šňůru čtyř porážek v řadě.

1:00 - Buffalo Sabres – Carolina Huricanes

Oba týmy se zatím pohybují pod hranou play-off. Buffalo je poslední v Atlantické divizi, Carolina zase v Metropolitní. Sabres navíc už čtyři utkání v řadě čekají na vítězství, tak by si proti Carolině chtěli zpravit náladu. Hurricaes ale venku nehrají špatný hokej, v pěti z devíti utkání v této sezoně bodovali.

Když k tomu přičteme, že Buffalo doma zatím vyhrálo ze sedmi pokusů jen dvakrát, a s Carolinou čtyři poslední zápasy prohrálo, vychází nám, že favorité budou dnes v noci Hurricanes.

1:00 - Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs

Tohle kanadské derby týmů z tzv. „Original six“ je vždy hodně vypjaté. Tentokrát bude zajímavé sledovat, zda se smaže rozdíl mezi dvěma týmy, které jsou v naprosto rozdílné náladě. Zatímco Toronto si užívá s šestadvaceti body druhou příčku Východní konference, Montreal s osmnácti body strádá na čtrnáctém místě.

Vše je navíc podtrhnuto tím, že Candaiens prohráli třikrát z posledních čtyř zápasů, kdežto Toronto pětkrát v řadě zvítězilo. Poslední dva zápasy na ledě Bell Centre ale vyhráli Maple Leafs.

1:00 Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks

Chicago se zatím tuto sezonu hledá, není tím suverénem, jak bylo v posledních letech v základní časti zvykem. Že je až desáté až takový problém není, protože je to pouze vinou skóre, na dvaceti bodech je pět týmů Západní konference. Horší je forma Blackhawks. Z posledních pěti zápasů třikrát prohráli.

Pittsburgh má o pět bodů více než jeho dnešní soupeř a je na páté příčce na východě. Také nálada, která plyne z posledních zápasů, je u Penguins lepší, dvakrát po sobě totiž vyhráli, doma dokonce už šestkrát.

1:00 Tampa Bay Lightning – New York Islanders

Tampa zatím nemá v celé NHL tuto sezonu konkurenci. Jako by hrála svou vlastní ligu. Lightning mají neuvěřitelně silný a vyvážený tým, skvělý útok je podpořen dobrou obranou a výborném brankářem Vasilevským. Ligovou produktivitu vede dvojice Steven Stamkos a Nikita Kučerov, přičemž Rus je i nejlepším střelcem NHL.

Proti Islanders bude chtít Tampa přidat šesté vítězství v řadě. Ti na tom ale taky nejsou v tabulce špatně, patří jim šesté místo a mají o deset bodů méně než jejich dnešní soupeř. Newyorčané poslední dvě utkání vyhráli, takže i jejich forma není špatná. Očekává se hodně zajímavý zápas.

1:30 Washington Capitals – Minnesota Wild

Washington zatím nepřipomíná ten tým, který v předchozích letech v základní části válcoval jeden tým za druhým a dvakrát po sobě dokonce základní část vyhrál. Prozatím jsou Capitals trochu nevyzpytatelným mužstvem, které dokáže předvést dobrý výkon, stejně jako taky nečekaně zklamat.

V posledních dvou zápasech platila druhá varianta, Washington si neporadil s Coloradem ani Nashvillem a pokaždé inkasoval šest branek. Stále se alespoň může spolehnout na Alexandra Ovečkina, který je druhým nejlepším střelcem NHL. Minnesota má o jeden bod méně než Caps, ale taky má dva zápasy k dobru.

Aktuální formu mají navíc Wild lepší, už čtyřikrát po sobě vyhráli. Hodně jim pomáhá brankář Devan Dubnyk, který dokázal tři zápasy v řadě udržet čisté konto.

2:00 Nashville Predators – Colorado Avalanche

Tyto dva týmy Západní konference od sebe sice dělí šest pozic v tabulce, ale pouze tři body. A to má ještě Colorado, horší z obou týmů, odehrán o jeden zápas méně. Nashville už po loňském překvapivém tažení až do finále Stanley Cupu musí brát všichni vážně a Predators musí potvrdit, že to nebyla jen náhoda. Zatím se jim to daří, hlavně v poslední době to týmu šlape.

Naposledy sice podlehl Minnesotě, ale předtím vyhrál pětkrát v řadě. Colorado potkalo oproti minulé sezoně jisté zlepšení, už to není tým, který každý poráží na počkání. Zatím se zdá, že byl mohli Avalanche zabojovat i o play-off. Naposledy dokázali porazit Washington a tím zastavit šňůru tří porážek.

4:00 Vancouver Canucks – St. Louis Blues

Vancouver se bude dnes snažit překvapit nejlepší tým Západní konference. St. Louis mají dvacet devět bodů, což je o čtyři více než má druhý Winnipeg. Vancouver o devět méně a je devátý. Canucks jsou zatím lepším týmem než v minulém ročníku, kdy museli na play-off hodně brzy zapomenout.

Z posledních šesti utkání ale čtyřikrát odešli poraženi, pokud nechtějí tabulkou rychle klesnout, měli by bodovat častěji. St. Louis sice nedávno prošli mini krizí, když prohráli s Islanders a Flames a inkasovali pět, respektive sedm branek, ale naposledy si zpravili chuť výhrou 4:1 nad Edmontonem. Na ledě Vancouveru už čtyřikrát po sobě brali minimálně bod.

4:30 San Jose Sharks – Boston Bruins

San Jose se v posledních zápasech dostalo do formy, z posledních devíti utkání hned sedmkrát po závěrečné siréně jeho hráči zvedali ruce nad hlavu. Minule však Sharks prohráli 0:2 s Floridou, takže se dnes budou chtít zase vrátit zpět na vítěznou vlnu. Střed tabulky Západní konference je nesmírně vyrovnaný, takže více porážek v řadě může znamenat rychlý pokles tabulkou.

Boston bojuje na východě, a zatím nemůže být spokojen, protože je až třináctý. Bruins se však mají od čeho odpíchnout, naposledy vybojovali vítězství 2:1 na ledě Kings, čímž ukončili sérii čtyř proher po sobě. Venku to zatím Bostonu dře, z osmi pokusů mimo vlastní stadion vyhrál jen dvakrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.