bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Problém pro Pens! Crosby má otřes mozku, doba jeho návratu není známa

11. října 2016, 18:30

Vojtěch Balon

Pár dní před začátkem základní části řeší v Pittsburghu nečekaný problém. Obhájce titulu totiž na dobu neurčitou přišel o svého kapitána a největší hvězdu Sidneyho Crosbyho, jenž si podle trenéra Mika Sullivana přivodil na pátečním tréninku otřes mozku.

Crosby se do přípravy s Tučňáky zapojil později, ještě si totiž plnil reprezentační povinnosti, které zvládl na jedničku - s céčkem na dresu dotáhl hvězdnou Kanadu k vítězství na Světovém poháru. A hned ve druhém tréninku s Pens se nešťastně zranil.

Trenér Sullivan nezveřejnil detaily Crosbyho zranění ani předpokládanou dobu jeho návratu. „Tyto detaily bychom nechtěli prozrazovat,“ přiznal trenér, po jehož nástupu uprostřed minulé sezóny se Penguins zázračně zvedli a dokráčeli až k zisku Stanleyova poháru.

„Původně jsme se Sidneym počítali pro poslední přípravný zápas, který byl na programu v sobotu. Ráno přišel na led a našim lékařům oznámil, že se necítí dobře. V pondělí se podrobil vyšetřením a byl mu zjištěn otřes mozku,“ rozpovídal se Sullivan přeci jen.

Těžko říct, jak dlouho bude rodák z Cole Harbour chybět. Podle mnohých nejlepšího hráče planety provázejí otřesy mozku dlouhodobě, během let 2010 až 2012 Sidney Crosby vynechal jejich vinou přes stovku zápasů. „Zájmy našich hráčů jsou na prvním místě a jejich zdraví je prioritou,“ ujistil Mike Sullivan, že návrat svého kapitána nebude chtít uspěchat.

„Frustrace je v tuto chvíli zbytečná. Zranění k naší hře patří, pokusíme se Sida dostat co nejdříve do kupy,“ dodal osmačtyřicetiletý kouč, jenž díru vzniklou Crosbyho absencí na pondělním tréninku zalátal velezkušeným Mattem Cullenem a Nickem Boninem, který se posunul do elitní přesilovkové formace.

Bít na poplach není v tuto chvíli potřeba, přesto se hokejová veřejnost ptá: kdy bude Crosby v pořádku? Příznivcům Pens nezbývá než doufat, že jeho rekonvalescence nebude trvat téměř rok, jak tomu bylo v roce 2011...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.