bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pro Keslera sezona dost možná skončila, připustil trenér Anaheimu

16. března 2019, 9:50

Jan Vojkůvka

Zranění, které trápí zkušeného centra Anaheimu Ryana Keslera, může být vážnějšího rázu. Útočník, jenž vynechal poslední čtyři zápasy, může kvůli problémům s kyčlemi vynechat zbývající část sezony, čímž by jen podškrtl celé své letošní trápení, které je tak trochu symbolické v kontextu s neúspěchem celého týmu.

Kesler se potýká se zdravotními problémy a bolestmi v kyčlích prakticky po celou sezonu. To se samozřejmě projevuje i na jeho výkonech, které už v minulém ročníku měly výrazně sestupnou tendenci. Už loni ho totiž kyčle velmi trápily.

Stále je však hodně platným členem týmu. Chodí do přesilovek, drží si dobrou statistiku na buly. Jenže zdraví ho zrazuje.

„Nejsem si jistý, jestli ho v této sezoně ještě uvidíme,“ prohlásil generální manažer a trenér Anaheimu Bob Murray. „Netuším, kdy by se mohl vrátit. Má docela velké bolesti,“ přiznal.

V této sezoně Kesler vsítil 5 branek a přidal 3 asistence v 60 zápasech (loni odehrál 44 zápasů s bilancí 8+6). S až obdivuhodnou zarputilostí překonával bolest, aby docílil velkého kariérního milníku. 5. března odehrál svůj tisící zápas v NHL.

„Chápu, proč to dělal,“ uvedl Murray. „Bylo by hodně těžké mu říct ne a nedovolit překonat 1000 zápasů v lize.“

Čtyřiatřicetiletý Kesler odehrál v NHL 1001 zápasů (258 gólů, 315 asistencí), naskočil totiž ještě do utkání se St. Louis. Dál už to ale nešlo.

Kesler se potýká s bolestmi v oblasti kyčlí už od sezony 2016/17. V minulém ročníku zmeškal prvních 37 zápasů, když podstoupil během léta 2017 operaci kyčle. Problémy se však opět objevily a je otázkou, jak bude hráč své problémy řešit.

V Anaheimu má platnou smlouvu ještě na tři sezony s průměrným platem 6,875 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.