bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přijde výměna? Vancouver údajně shání útočníka do prvních dvou formací

13. prosince 2019, 13:00

Ondřej Mach

Canucks se v současné době pohybují na hranici play off, na divokou kartu v Západní konferenci ztrácí tři body. Generální manažer Jim Benning ve čtvrtek řekl kanadskému serveru Sportsnet, že se s blížící uzávěrkou přestupů poohlíží po křídelníkovi.

Kosatky přes léto vylepšily nespolehlivou defenzivu a vyhlásily útok na play off. Tým kolem mladých hvězd jako jsou Elias Pettersson, Brock Boeser nebo Bo Horvat si zatím vede poměrně dobře. Po slibném startu sice přišel mírný listopadový propad, kdy mužstvo ze čtrnácti zápasů vyhrálo jen čtyřikrát, pořád však udržuje kontakt s elitní osmičkou Západní konference.

Generální manažer Jim Benning stále hledá způsoby, jak tým ještě vylepšit. Jedním z nich by měl být příchod křídla, které by se usadilo v prvních dvou formacích. Tuto roli měl plnit i Michael Ferland, který se ale na konci října zranil. Na led se vrátil 7. prosince, tři dny nato však předčasně opustil ledovou plochu v duelu s Torontem.

Benning uvedl, že zranění z úterního zápasu nesouvisí s otřesem mozku, který Ferlanda vyřadil ze hry na pět týdnů. „U všech našich hráčů jsme znepokojeni, když se zraní,“ pravil generální manažer Nucks. „Než jsme ho v létě podepsali, udělali jsme náležitou péči. Naši lékaři spolupracovali s těmi z Caroliny a s informacemi jsme byli spokojeni.“

Sedmadvacetiletý útočník s klubem v červenci podepsal čtyřletou smlouvu, ročně si přijde na 3,5 milionu dolarů. Trenéři od něj vyžadují důraznou hru a střílení gólů, tedy roli takzvaného „power forwarda“. Ferland se však zatím gólově prosadil jen jednou.

„Nemá další otřes mozku, to není problém. Doufám, že z organizačního hlediska uděláme všechno, aby se jeho stav zlepšil, protože s ním v sestavě jsme lepším týmem. Nevím, jak dlouho to bude trvat, ale vrátí se,“ pokračoval Benning.

Další možností je výměna. „Snažím se zůstat v kontaktu se všemi generálními manažery v lize a pokud se naskytne něco, co bude dávat smysl, tak se na to podíváme,“ řekl šestapadesátiletý funkcionář. „Na začátku roku se mi líbila naše chemie. Myslím, že máme dobrou kombinaci mládí, dovedností, rychlosti a některých veteránů.“

Vancouver mimo to stále postrádá obránce Alexe Edlera a útočníky Tylera Motteho a Brandona Suttera. Do sestavy se naopak po zranění kolene vrátil forvard Antoine Roussel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.