bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přijde Quenneville o svou práci? Svým místem si být jistý rozhodně nemůže

18. března 2018, 16:00

Jiří Sameš

Za posledních osm let vyhrál Joel Quenneville s Chicagem třikrát Stanley Cup. Ve statistice výher mu patří mezi trenéry v historické tabulce druhé místo za legendárním Scottym Bowmanem. Pod jeho velením si přeje hrát většina hokejistů. I přesto se nyní musí devětapadesátiletý Kanaďan obávat o své místo.

Je to možná až k neuvěření, ale Quennevilleova pozice se skutečně otřásá. Letošní sezona Chicagu vůbec nevychází. Se ziskem 68 bodů se Černí jestřábi nacházejí až na dvanáctém místě Západní konference a poprvé od sezony 2007/2008 se na devětadevadesát procent neobjeví v play-off.

Už pár let navíc vyplouvají na povrch různé fámy o tom, že si Quenneville příliš nerozumí s generálním manažerem Stanem Bowmanem. Po loňském nezdaru v play-off, kdy Blackhawks vypadli hned v prvním kole 0:4 na zápasy s Nashvillem Predators, přislíbil Bowman změny v trenérském štábu. Krátce poté vyhodil Quennevilleova asistenta a blízkého přítele Mika Kitchena.

Výsledky ze sezony 2017/2018 Quennevilleovi rozhodně nepomohou. Chicago totiž ztrácí na poslední postupovou příčku propastných sedmnáct bodů. Quenneville působí jako trenér u Hawks již deset let. Možná je právě nyní ten správný čas ke změně.

Osud trenéra může být i trochu na samotných hokejistech. Jak se postaví ke zbývajícím deseti zápasům základní části? Dokáží v sobě ještě najít motivaci a vyhrát pár utkání pro svého kouče?

Quenneville odtrénoval v NHL už přes 1 600 zápasů a téměř 900 z nich vyhrál. V obou těchto statistikách je druhým nejlepším koučem vůbec. S trenérskou kariérou v nejlepší hokejové lize světa začal v roce 1994, kdy působil jako asistent na lavičce Quebec Nordiques. Následně se ještě objevil na střídačce St. Louis Blues a Colorada Avalanche (už jako hlavní trenér), než zakotvil právě u Blackhawks.

Pokud by Quenneville skutečně Chicago opustil, na novou práci by určitě dlouho nečekal. O služby tohoto zkušeného trenéra by byl v lize mezi ostatními generálními manažery jistě velký zájem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.