bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přesunou se znovu Islanders? Noví majitelé by rádi do Queensu

22. července 2016, 8:30

Michal Sobotka

Mají za sebou první sezonu v Brooklynu, ale dlouho by se v tamní Barclays Center nemuseli ohřát. Noví majitelé newyorských Islanders totiž zvažují přesun do Queensu. Do této části New Yorku by hokejovému klubu měl pomoci také baseballový tým NY Mets.

New York Islanders za sebou mají první sezonu v Barclays Center, kam se přestěhovali ze stařičké Nassau Veterans Memorial Coliseum. Premiérový ročník v Brooklynu sice přinesl celku kolem Johna Tavarese nejlepší výsledek za posledních 23 let, problémům se stadionem se ale nevyhnul. Aréna je totiž primárně určena pro basketbal a kvalita ledu se navíc s koncem sezony výrazně zhoršila.

K 1. červenci navíc klub získal nové většinové vlastníky. Jonathan Ledecky a Scott Malkin vedou společnosti, které mají určitý vliv také na chod baseballových Mets. Právě tato organizace by měla hokejovému klubu pomoci. Cílem je totiž vybudovat v Queensu arénu, která by byla přidružená k City Field (domácí stánek Mets). O přesunu Islanders do další části New Yorku se mělo v pozadí hovořit už několik měsíců.

Barclays Center, současný domov Isles, je na poměry NHL velice malým komplexem. Do hlediště se nevejde ani 16 tisíc fanoušků. Na utkání jich průměrně chodilo 13 626. To je třetí nejhorší bilance v celé soutěži, což zcela kontrastuje s výsledky, kterých Ostrované na ledě dosáhli. Oproti ročníku 2014/15 se průměrná návštěvnost klubu snížila o 11 %.

Přesunem do Queensu by se však měla zvednout. Aréna by totiž byla blíž Long Islandu, tedy místu, kde mají Islanders nejvíce fanoušků a to především takových, kteří nyní nemají čas nebo finance na to, aby pravidelně cestovali na hokej až do Brooklynu. Ve hře mohl být také návrat do zrenovovaného Nassau Colisea, nové vedení klubu však tento krok prý nikdy neplánovalo.

Malkin s Ledeckym většinový podíl v klubu koupili už v roce 2014 za 485 miliónů dolarů. Cena byla mnohem vyšší, než byl původní odhad. Podle dohody s tehdejším majitelem Charlesem Wangem však dva výše zmiňovaní podnikatelé nesměli mít hlavní slovo v organizaci až do července letošního roku.

Jak se bude situace kolem přesunu Islanders vyvíjet dál, je zatím ve hvězdách. Zprávu o přestěhování odmítl komentovat klub a také tiskové oddělení Barclays Center.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.