bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přesun z pozice centra na pravé křídlo Johnsonovi svědčí

4. ledna 2018, 18:18

Jiří Sameš

Není to tak dlouho, co se Tyleru Johnsonovi nedařilo vůbec střelecky prosadit. 24. října 2017 vstřelil sedmadvacetiletý útočník do sítě Caroliny Hurricanes svůj čtvrtý gól v sezoně, na další střelecký zásah však musel počkat až do začátku prosince. Nyní už je ale znovu zpět v plné síle!

Ačkoliv se Johnson v listopadu střelecky trápil, zůstal po celé toto období motivován. V zápasech svého mužstva se dostával do šancí, koncem měsíce byl již dokonce koučem pasován na jednoho z nejlepších hráčů týmu. Hrál zkrátka dobrý hokej, jen zasloužená odměna ne a ne přijít. „Od hráčů jako je Tyler, se očekává, že budou sbírat body,“ sdělil novinářům trenér Bolts Jon Cooper. „Jsou tu chvíle, kdy se Vám body sypou. Někdy však také nastane období, kdy se úplně nedaří,“ doplnil.

V sobotu 2. prosince 2017 začínali Lightning proti San Jose Sharks ve své Amalie Areně sérii čtyř domácích zápasů v řadě za sebou a kouč Cooper se rozhodl přesunout amerického útočníka z pozice centra na pravé křídlo. Vyplatilo se! Rodák ze Spokane vstřelil ve zmíněném zápase hned dvě branky a byl vyhlášen první hvězdou.

Zápas proti Sharks byl však pouze začátkem. Johnson nastoupil v prosinci loňského kalendářního roku do dvanácti utkání a ve všech si připsal minimálně jeden kanadský bod. Celkově v tomto sledovaném období nastřádal osmnáct kanadských bodů za osm branek a deset nahrávek! Zvedl se také jeho ice time. Náhle z něj byl znovu ten Tyler Johnson, jakého známe například z play-off 2015, kdy s Tampou Bay došel málem až na samotný vrchol.

„Myslím, že v tom hraje velkou roli sebevědomí. Navíc když k sobě máte skvělé hráče a víte, kde je zrovna můžete na ledě najít... Jde to vše snadněji, cítíte se dobře,“ řekl Johnson, který hraje ve druhé útočné formace společně s Ondřejem Palátem a Braydenem Pointem. Tito tři hokejisté si společně sedli perfektně. Zdobí je výborná hra na obou stranách kluziště, rychlost, šikovnost, zkrátka všechny vlastnosti, které od lídrů týmu potřebujete. Není pak divu, že je Jon Cooper posílá vždy proti nejlepším lajnám soupeře.

V Tampě tak momentálně najdete dvě útočné řady, které jsou pro zbytek NHL naprosto vražedné. Elitní formaci tvoří již známé trio Vladislav Naměstnikov – Steven Stamkos – Nikita Kučerov, to již netřeba představovat. V té druhé pak najdeme právě Johnsona s Palátem a Pointem. Oponenti Lightning tak musejí mít plnou hlavu starostí. Na kterou lajnu si dát větší pozor? Většina týmů by si přála mít alespoň jednu takovouto formaci, Tampa má hned dvě!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.