bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přestřelka v Chicagu. DeBrincat řádil, Kane bodoval poosmnácté v řadě

19. února 2019, 13:00

Jiří Lacina

Hodně divoký duel viděli diváci v pondělí v Chicagu. V přestřelce jako z osmdesátých let porazili domácí hostující Senátory 8:7. Neuvěřitelných devět gólů přineslo už první dějství, které skončilo 5:4 pro Hawks. Taková porce by sama o sobě vydala na brankově bohatý zápas.

„Devět gólů za třetinu, to je myslím poprvé, co jsem něco takového zažil,“ hlesl obránce Thomas Chabot. Pokud máte pocit, že ve dvaadvaceti letech mladík Ottawy ještě tolik nezažil, nevadí. Výjimečnost úvodní periody potvrzují i tvrdá data. Celkových devět gólů za třetinu je novým rekordem Ottawy Senators, která bláznivější dvacetiminutovku ve své historii nemá.

„Nijak významně jsem si to na střídačce neužil,“ ušklíbl se trenér vítězů Jeremy Colliton. „Nebylo to dobré defenzivně. Dobrou zprávou aspoň je, že jsme vyhráli, i když jsme nepředvedli svůj nejlepší výkon. Prostě jsme to zvládli.“

Hrdinou večera byl Alex DeBrincat. Jednadvacetiletý útočník Chicaga si připsal pět bodů za tři góly a dvě asistence. Jde samozřejmě o jeho bodové osobní maximum, hattrick zaznamenal počtvrté v kariéře, kterou píše na úrovni NHL teprve druhým rokem. Třikrát kvůli němu létaly čepice na led v minulé sezóně, letos to bylo poprvé.

„Vysoce gólová záležitost, to určitě,“ řekl DeBrincat. „Hodně bláznivý zápas, trochu jako letní hokej. Podstatné ale je, že jsme vyhráli, od toho se můžeme odrazit.“ Šlo o devátou výhru Blackhawks z posledních jedenácti zápasů.

DeBrincatovi se daří ve formaci s Dylanem Stromem na centru a Dominikem Kahunem na druhém křídle. Posledně jmenovaný, třiadvacetiletý rodák z Plané u Mariánských Lázní, hokejově vyrůstal v Čechách, reprezentuje ale Německo, kde po rozvodu rodičů žije.

„Dávají mi v zápasech puk, co jen to jde. A já se ho snažím dostávat do sítě,“ popsal vzájemnou spolupráci DeBrincat. Jeho bývalý spoluhráč z juniorů Strome si připsal 3 body (1+2), Kahun bodoval jednou (0+1).

Druhou hvězdou utkání byl vyhlášen Patrick Kane. Třicetiletý Američan hraje letos ve fantastické formě a jen ještě lepší rozpoložení Nikity Kučerova (v noci byl u všech gólů Tampy Bay 2+3) stojí za tím, že Kane podruhé v kariéře neútočí na vítězství v produktivitě. Teoretickou šanci pochopitelně stále má, ovšem devítibodový odstup od ruského lídra už je obrovský.

Kanea aspoň může těšit, že bodoval už poosmnácté v řadě (14+26). Jde o nejdelší letošní individuální bodovací sérii v sezóně. Aby překonal vlastní rekord, musel by vydržet ještě docela dlouho, v roce 2015 totiž dokázal Patrick Kane bodovat 26krát za sebou. Pro představu: nejdelší bodovací série Jaromíra Jágra trvala 16 duelů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.