bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přestavba Rangers na dobré cestě, klub podepsal dva talentované Rusy

4. května 2019, 13:00

Matěj Hodoval

Pro příznivce New Yorku Rangers nebyla uplynulá sezona jednoduchá. Fanoušci, kteří byli zvyklí na úspěch, najednou museli sledovat mužstvo, jemuž utekl postup do vyřazovací části o celých dvacet bodů. Nicméně to vypadá, že se v Manhattanu opět blýská na lepší časy.

Vše začalo draftovou loterií, kde se Jezdci radovali z volby z celkové druhé pozice, což by mělo přestavbu výrazně urychlit vzhledem k tomu, jací talentovaní hokejisté jsou s touto příčkou spojováni.

Dalším krokem je podpis nováčkovských kontraktů se dvěma Rusy.

Prvním je útočník Vitalij Kravcov. Toho si organizace zvolila v prvním kole draftu 2018 z celkové deváté pozice. Teprve devatenáctiletý křídelník má na svém kontě bronzovou medaili z juniorského šampionátu, na němž se prezentoval šesti kanadskými body (2+4) v sedmi duelech.

Rodák z Vladivostoku strávil celou svou dosavadní kariéru v Čeljabinsku. V dresu tamního Traktoru si vyzkoušel KHL celkem ve třech sezonách. Největší porci zápasů odehrál v tom zatím posledním – padesát v základní části a čtyři v play-off. V součtu obou fází, Kravcov nasbíral 23 bodů (8+15). Mimo jiné se zúčastnil KHL All-Star Game.

Druhým podpisem je gólman. Igor Šestorkin je zkušenější, než Kravcov. Moskevský rodák má za svou krátkou kariéru ve sbírce zlatou olympijskou medaili, když byl u velkého úspěchu v pozici třetího brankáře, Gagarin Cup (pro vítěze KHL), stříbro z juniorského šampionátu a dvě bronzové ze seniorského mistrovství světa.

Třiadvacetiletý brankář byl draftován New Yorkem ve čtvrtém kole už v roce 2014. Šestorkin má za sebou šest ročníků v Kontinentální hokejové lize, v pěti z nich pak hájil barvy Petrohradu. Uplynulá sezona pro něj byla zatím z pohledu čísel nejúspěšnější. Základní část zakončil s 95,3% úspěšností zákroků a průměrem 1,11 gólu na zápas v osmadvaceti utkáních. V deseti startech ve vyřazovací části měl úspěšnost 90,4 % a průměr obdržených branek 1,95.

Tím by se však rozrůstající se ruská kolonie v Rangers nemusela zastavit. New York by totiž na trhu s volnými hráči mohl cílit na ruskou hvězdu Artěmije Panarina. Forvard, aktuálně hájící barvy Columbusu, se netajil tím, že by si vyslechl i jiné nabídky, než ty od Blue Jackets.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.