bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přestavba by nebyla vůči Sedinům fér, tvrdí Linden. Dvojčata prý nikam nepůjdou

11. prosince 2016, 12:00

Martin Schwarz

Dny, kdy jsme byli zvyklí vídat Vancouver ve vyšších patrech Západní konference, jsou na nějakou dobu možná pryč. Nebo také ne, pokud vedení Canucks hodlá činit kroky, které organizaci dostanou zpátky mezi kandidáty na Stanley Cup. Nejvyšší kluboví představitelé zůstávají zdrženliví, větší přestavbu (zatím) nepřipouštějí a prezident hokejových operací Trevor Linden nedávno pro The Hockey News uvedl, že spekulace ohledně přestupu bratrů Sedinových jsou naprosto zbytečné.

Ne každý špatně hrající výběr potřebuje od základu překopat, jedna sezóna se nemusí povést i kádru disponujícímu hvězdnými jmény. To ale možná nebude případ Kosatek, které naposledy nenakoukly do play-off a v tuto chvíli vše nasvědčuje – leč do konce základní části ještě zbývá spousta času – absenci Vancouveru mezi nejlepší konferenční osmičkou i příští rok na jaře. Za čistě subjektivního předpokladu, že nikdo z divizní tahounů (Anaheim, Edmonton, San Jose, Calgary či Los Angeles) neprožije dlouhodobější výsledkový propad.

Canucks sídlí ve spodních patrech pořadníku Pacifické divize i Západní konference, nebýt potácejících se Arizona Coyotes, vynikne jejich špatné postavení mnohem více. Bodový rozestup stále není propastný, i tak je nejvyšší čas začít přemýšlet, zda se nevyplatí sáhnout ke změnám.

„Sedinové jsou ikony tohoto města a důležitými tvářemi klubu. Nikam vyměněni nebudou.“

V úvodním odstavci článku zmíněný Trevor Linden zůstává klidný, ač při dotazech zámořských médií připustil, že situace není ideální. Ještě aby byla. Jakmile padne slovo „přestavba“, prezident hokejových operací Vancouveru zpozorní a chystá velmi rychlé odpovědi. „Daniel a Henrik Sedinové jsou ikony tohoto města a důležitými tvářemi klubu,“ odmítá šestačtyřicetiletý muž spekulace o trejdu švédských dvojčat. Jestli někdy v blízké době Kosatky k větší rekonstrukci skvadry opravdu sáhnou, pak se jako logické jeví hledat nové angažmá (mimo jiné) právě pro šestatřicetileté hrdiny ze severu Evropy.

„Nikam vyměněni nebudou. Nedokážu si představit, jak bych přišel do kabiny a říkal jim, že začíná překopání sestavy. A že oni tu končí,“ vysvětloval Linden žurnalistům.

Cam Cole, komentátor listu Vancouver Sun, klidní emoce, podle něj totiž představenstvo kanadského klubu není zcela uzavřeno změnám. Slova generálního manažera Benninga či jeho kolegy Lindena si lze vyložit jako jistou zdrženlivost.

„Oba zůstanou ve Vancouveru, dokud se nerozhodnou sami odejít.“

Sám stratég za bratry Sedinovými nepřijde s prosbou o zrušení jejich klauzulí o nevyměnitelnosti. Kdyby však Henrik a Daniel (či kdokoli jiný s podobnými podmínkami v kontraktu) přispěchali s prosíkem směřujícím k přestupu, klub pravděpodobně nebude proti – jak to na první pohled může z Lindenových slov vypadat.

Otázkou je, zda by v případě snahy poslat Švédy pryč z kanadského města Kosatky vůbec uspěly. Nemusí mít problém zkušeným borcům najít působiště, nelze ale čekat zázračnou protihodnotu. Nepatří mezi hokejové mladíky a pokud s nimi lze počítat jako se základními stavebními kameny, tak jen pro nejbližší budoucnost.

„Oba zůstanou ve Vancouveru, dokud se nerozhodnou sami odejít,“ dodal Trevor Linden. Zároveň tak přihrál výše uvedené tezi o čekání na Sediny, než jim dojde trpělivost a objeví se u manažera v kanceláři s žádostí o odchod. Dojde k tomu? A jestli ano, tak kdy? Sledujte za pár měsíců konec přestupového období. Možná datum 1. března 2017 nenapoví o příběhu bratrů Sedinových vůbec nic. Ale možná také ano. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.