bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přes Atlantik na večeři aneb kterak si nový kouč Letců získal Voráčka

2. srpna 2015, 13:00

Tomáš Zatloukal

Když byl Dave Hekstol jmenován hlavním trenérem Philadelphie, hokejová veřejnost pobaveně šprýmovala na téma podobnosti jeho jména s tím generálního manažera Flyers Rona Hextalla. Nyní se pozornost fanoušků NHL otočila směrem k sympatickému Kanaďanovi znovu, strhl ji na sebe nevídaným gestem. Vydal se totiž navštívit nejproduktivnějšího hráče svého nového týmu a to do jeho vlasti. Ano, řeč je pochopitelně o Jakubu Voráčkovi, za nímž Hakstol dorazil do české metropole.

Dlouhodobě úspěšný lodivod univerzitního mužstva ze Severní Dakoty se rozhodl, že pozná ryšavého útočníka s číslem 93 na zádech osobně. A tak neváhal, sedl do letadla, urazil zhruba 6000 kilometrů a sešel se s "Vorasem" v Praze. Pojedli spolu v luxusním podniku Restaurant-Café Svatého Václava, ráno pak 47letý rodák z Alberty sbalil kufr a putoval zpátky za "velkou louži". Byť jde především o symbolickou záležitost, na Voráčka silně zapůsobila. 

"Když dorazil, zeptal jsem se ho, jaké má plány. Zda třeba zůstane na týden, nebo co přesně chystá," popisoval kladenský odchovanec setkání s Hakstolem. "On mi odpověděl, že hned druhý den ráno zase letí pryč. Řekl jsem mu, že je to dlouhá cesta kvůli jedné večeři, ale znamenalo to pro mě opravdu hodně," pokračoval v rozhovoru pro Daily News. "Jsem moc rád, že jsme si mohli mezi čtyřmi očima popovídat," dodal čerstvý držitel Zlaté hokejky.

Čím reprezentační kapitán vzácnou návštěvu pohostil? "Objednal jsem staročeskou večeři, tác pro čtyři. Snědli jsme to ve dvou," culil se v interview pro MF Dnes. S placením si asi lámat hlavu nemusel, vždyť v pátek podepsal lukrativní smlouvu na 66 milionů dolarů, kterou se zařadil mezi největší české boháče v dějinách NHL. Abychom ovšem vše uvedli na správnou míru, zmíněná večeře proběhla v polovině června, tedy krátce po Hakstolově jmenování.

Jak se vše seběhlo? "Zavolal mi a řekl mi, že by se se mnou rád viděl. Odpověděl jsem mu, že bych to také uvítal, ale že budu stále v České republice. A tak mi navrhl, že za mnou přiletí na večeři," přiblížil Voráček zrod celé akce, která by se měla stát symbolickým začátkem dobrého vztahu mezi oběma klíčovými muži pro Philadelphii. Společně by chtěli odčinit poslední nezdary a postoupit do play-off. Pokud Voráček neztratí formu a přidají se i ostatní, šanci rozhodně mají.

Pražská večeře by se v případě takového úspěchu zařadila do zlatého fondu historie NHL. Nikoliv peníze, kvalita či prestiž, nýbrž právě podobné příběhy z ní dělají tu nejlepší hokejovou soutěž na světě.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.