bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přeruší Anaheim sérii sedmi proher? Crosby vyzve McDavida

13. února 2019, 20:21

Šimon Rogner

Po dvanácti zápasech, které nám NHL nabídla v noci z úterý na středu, se největší zámořská hokejová liga vrací se dvěma utkáními. Rozhodně se však bude na co dívat – Sidney Crosby a Pittsburgh vyzvou od dvou na domácím ledě Connora McDavida a Edmonton. V půl páté ráno se pak hráči Anaheimu pokusí v duelu proti Vancouveru přerušit sérii sedmi proher, která už stála místo trenéra Randyho Carlylea.

02:00 Pittsburgh Penguins – Edmonton Oilers

Začínáme v Pensylvánii, kde se Tučňáci bez suspendovaného Jevgenije Malkina přivítají hosty z Edmontonu, kteří prohráli posledních pět vzájemných zápasů proti Penguins. Edmontonu se v poslední době opět nedaří – prohrál sedm z posledních osmi zápasů včetně posledního střetnutí proti San Jose (2:5) a ve vyrovnané Západní konferenci je pouhé tři body nad posledním Anaheimem, ale zároveň jen šest bodů od postupové Minnesoty. To Pittsburgh je přesně na hraně postupu do vyřazovacích bojů – s 65 body drží druhou divokou kartu. Ani Crosby a spol. ovšem neprožívají nejšťastnější únor. Naposled sice proti Philadelphii slavili vítězství 5:2, předtím ale padli čtyřikrát v řadě.

Domácím bude chybět už zmiňovaný Malkin, proti Letcům se pak zranil také finský obránce Olli Määttä (více zde), vrátit by se ale mohl zraněný Justin Schultz. V sestavě Olejářů by se i přes všechny možné komplikace měli být útočníci Jujhar Khaira a Ty Rattie. V brankách začnou Matt Murray a Mikko Koskinen.

04:30 Anaheim Ducks – Vancouver Canucks

Očekávaná zpráva přišla v neděli z tábora Anaheimu – klub se rozhodl odvolat hlavního kouče Randyho Carlylea. Důvod je jasný, Ducks totiž prohráli osm zápasů v řadě a s 51 body se krčí na posledním místě Pacifické divize i Západní konference. Play off sice zdaleka není ztracené – jak už bylo řečeno, na vyřazovací boje mají Kačeři manko pouhých osmi bodů, ale v týmu se něco musí změnit. Svůj debut na střídačce zažije generální manažer Bob Murray, který se stále bude muset obejít bez svých top brankářů Johna Gibsona a Ryana Millera. Úterní trénink navíc nedokončil Ryan Getzlaf, ten by ale podle všeho měl nastoupit. V brance bude asi Chad Johnson.

Soupeřem Kačerů budou jejich divizní soupeři z Vancouveru. Canucks se rovněž nacházejí mimo postupové pozice, avšak na osmé místo ztrácí pouhé dva body. Naposled však kanadský klub utrpěl vysokou porážku 2:7 se San Jose, celkově pak prohrál čtyři z posledních pěti zápasů. Rovněž vancouverská marodka je početná – Sven Baertschi, Alexander Edler ani Brandon Sutter se do hry ještě nevrátí. Brankoviště by měl střežit Jacob Markström, kterého ale trápí zranění v dolní části. Spekuluje se, že by svůj debut mohla zažít nová posila Marek Mazanec, prozatím však počítejme, že bude na střídačce jako náhradník.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.