bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přelom týdne pustí do akce 18 týmů. Boston útočí na devátou výhru, Calgary na posun

5. prosince 2019, 20:24

Jan Vojkůvka

Čtvrtek bude v NHL ve znamení pořádné porce hokeje. Hned sedm zápasů začne už hodinu po půlnoci a celkem se odehraje devět utkání. Jedním z hlavních taháků bude znovu vystoupení Bostonu, který se pokusí navázat na úspěšnou sérii a vybojovat deváté vítězství v řadě. Calgary se po odchodu Billa Peterse ze střídačky snaží usilovně zvednout a o posun tabulkou zabojuje proti Buffalu.

Davidové Pastrňák a Krejčí v této sezoně neskutečně řadí. Mladší Pastrňák je nejlepším střelcem ligy, starší Krejčí čtvrtým v hodnocení účasti na ledě s 18 kladnými body. Toto české duo se pokusí na výborné výkony navázat v utkání proti Chicagu, které se znovu propadá tabulkou a aktuálně má na kontě tři prohry v řadě. Bostonu bude dál chybět Patrice Bergeron, a tak se můžeme těšit na souhru Davidů v elitní formaci.

Brankář David Rittich, který se stal druhou hvězdou uplynulého týdne, se pokusí v brance Calgary dopomoci svému týmu v pokračování vzestupu, který nastal po odchodu trenéra Billa Peterse. Flames se vrátí do akce po pětidenní pauze po utkání s Ottawou a budou chtít navázat na týden staré vítězství nad Buffalem, které porazili na ledě soupeře a v noci na pátek jej přivítají ve své hale. 

Po dvou zápasech na střídačce by se měl do brankoviště vrátit také Petr Mrázek, který se svou Carolinou vyzve Žraloky ze San Jose. Těm se hrubě nevydařil úterní zápas proti Washingtonu, kdy na domácím ledě prohráli 2:5. V ten samý den padla i Carolina, jež prohrála 0:2 v Bostonu.

Na led vyjedou také hráči Philadelphie. Ti se sice nemohou v poslední době příliš spolehnout na produktivitu Claudea Girouxe a Jakuba Voráčka, ale daří se jim, což je pro tento tým hlavní. Na kontě mají už pět výher v řadě, vyhoupli se ve Východní konferenci na čtvrté místo a nyní je čeká bitva s výborně bránící Arizonou. Dokáže ta zastavit rozlítané Letce?

Vítěznou šňůru bude chtít v noci na pátek protáhnout také Vegas. Tento tým vyhrál čtyřikrát za sebou a opět se vrátil do první osmičky na Západě. Dalším soupeřem ovšem budou silní Ostrované z New Yorku, kteří se sice nehonosí nijak zázračnou střelbou, ale mají jednu z nejpevnějších obran v lize (inkasovali nejméně ze všech, avšak mají odehráno méně zápasů).

Čtyři prohry v řadě naopak tíží Dallas, který přitom ještě nedávno atakoval přední příčky v Západní konferenci. Poslední výkony Stars však spíš připomínají období na začátku sezony, kdy naskakovaly na jejich konto porážky jedna z druhou. Ukončit tuto sérii se pokusí doma proti Winnipegu. 

01:00 Boston Bruins - Chicago Blackhawks

BOS: bilance 20-3-5 vs CHI: bilance 10-12-5

01:00 Montreal Canadiens - Colorado Avalanche

MTL: bilance 12-10-6 vs COL: bilance 17-8-2

01:00 Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild

TBL: bilance 13-9-3 vs MIN: bilance 13-11-4

01:00 New York Islanders - Vegas Golden Knights

NYI: bilance 18-6-2 vs VGK: 15-11-4

01:00 Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes

PHI: bilance 16-7-5 vs ARI: bilance 16-9-4 

01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks

CAR: bilance 16-11-1 vs SJS: bilance 15-13-1 

01:00 Columbus Blue Jackets - New York Rangers

CBJ: bilance 11-12-4 vs NYR: bilance 13-10-3

02:30 Dallas Stars - Winnipeg Jets

DAL: bilance 15-11-3 vs WPG: bilance 17-10-1 

03:00 Calgary Flames - Buffalo Sabres

CGY: bilance 13-12-4 vs BUF: 13-10-5

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.