bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Překvapuje mě, že Jarda pořád hraje, říká Reichel. Kamaráda Jágra přišel v Calgary navštívit

1. listopadu 2017, 11:00

Michal Sobotka

Jejich přátelství trvá od mládežnických reprezentací. Zatímco hokejista Jaromír Jágr ještě stále aktivně hraje, jeho parťák Robert Reichel už maximálně podporuje syna v co nejlepších výkonech. V týdnu ale navštívil Calgary, aby zde svého v současnosti zraněného kamaráda zastihl.

„Na ledě se s Jardou pravidelně potkávám od nějakých šesti let. Ať už jsme hráli spolu nebo proti sobě,“ vypráví klubovým stránkám Calgary Robert Reichel. S vrcholovým hokejem skončil v roce 2010. „Je neuvěřitelné, že Jarda ještě hraje. V mládí o něm všichni mluvili a platí to dosud.“

Reichel není v Calgary neznámým hráčem. S plamenným C na prsou hrál pět sezon. Při pohledu na Jágra se mu okamžitě vybavily vzpomínky z dorosteneckých a juniorských let. Také on totiž pamatuje reprezentační zápas proti Flames, který československý tým v roce 1989 v Praze sehrál. Vítěze Stanleyova poháru tehdy trápil ve čtvrté formaci po boku Bobbyho Holíka.

Za pět sezon navíc stihl v západní Kanadě zanechat výraznou stopu. Jeho 354 bodů ve 425 zápasech jej dosud řadí na 17. místo historického bodování Flames. Dvakrát se mu podařilo překonat hranici 40 gólů za sezonu a co se kanadského bodování týče, strávil v Calgary své nejlepší roky. Kariéru v zámoří poté zakončil se zastávkami ve Phoenixu, New Yorku Islanders a Torontu.

Z pochopitelných důvodů měl Reichel problémy se v začátcích své kariéry v zámoří domluvit. Jeho syn Kristian podobnými nesnázemi netrpí a otec jej teď bedlivě sleduje v týmu Red Deer Rebels, kam se z Litvínova přesunul. „Byl také ve Winnipegu na kempu, vedl si poměrně dobře. Hlavně ale dokončil v Čechách školu. Snad bude draftovaný a jednou si v Calgary zahraje,“ přeje si Robert Reichel.

V kanadském městě se objevil prvně po jedenácti letech. „Už jsem tu byl v létě tohoto roku. Mluvil jsem s několika lidmi a podíval se znovu do kabiny. Hodně jsem si to užíval, vrátily se mi vzpomínky,“ prozrazuje. Do Calgary se ale tentokrát vrátil z jiné důvodu. Chtěl vidět v akci Jaromíra Jágra, který ale po zranění zatím nehraje.

Přesto ho pozdravil alespoň na tréninku, kde si hrající legenda českého hokeje tradičně přidávala. „Musí být ve vynikající kondici a milovat hokej. Překvapuje mě, že je pořád v NHL. Pochopitelně se z něj stal týmový hráč. Dřív rozhodoval zápasy sám. Ale hrát v jeho věku na takové úrovni je zkrátka něco neskutečného,“ povídá Reichel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.