bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Překvapení ve Washingtonu: Ovečkin a spol. jdou do play-off s českým brankářem

1. srpna 2020, 13:37

Jan Pikous

Jasnou jedničkou Capitals je Braden Holtby, to platí už dlouhá léta a není tom co měnit. Talentovaný gólman byl jedním z hlavních hrdinů washingtonského tažení za pohárem v roce 2018 a na jeho neotřesitelném postavení maskovaného muže číslo jedna se od té doby pranic nezměnilo.

Před začátkem play off musel ovšem klub z hlavního města Spojených států řešit otázku jeho náhradníka. Nadějný Rus Ilja Samsonov je totiž ze hry kvůli zranění. Trenéři tak museli volit z dua Pheonix Copley - Vítek Vaněček. K radosti tuzemských fanoušků pak volba překvapivě padla právě na Čecha.

Proč překvapivě? Vaněček dosud v nejlepší lize světa neodchytal jediný zápas, proti týmům NHL se zatím představil pouze v přípravě. Naopak Copley už má na svém kontě devětadvacet duelů. Trenér Reirden si přesto jako dvojku do bojů o pohár vybral nezkušeného rodáka z Havlíčkova Brodu. 

Nedostatek zkušeností ale kouč Capitals jako problém nevidí - Vaněček je podle něj z tréninků prověřen víc než dost. „Naši kluci jsou velmi soutěživí, chtějí dát gól z každé střely. Je zvyklý, prověřují ho takhle každý den,” líčil Reirden, proč Vaněčkovi do play-off věří.

Coby nová Holtbyho náhrada už český brankář dostal šanci v přípravném zápase proti Carolině, kde odchytal závěrečnou třetinu. A vedl si více než dobře - pustil jediný gól, mnoho puků pokryl a v brankovišti působil jistě. 

„Byl to od něj hodně dobrý výkon,” chválil washingtonský šéf lavičky po utkání svého svěřence. Vaněček ukázal, že pokud by Holtby nebyl fit, je připraven naskočit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.