bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehledně: Jak dopadlo pětadvacet borců přihlášených k arbitráži?

4. srpna 2015, 16:50

Tomáš Zatloukal

Včerejší výrok nezávislého soudce v případu "Mike Hoffman vs. Ottawa Senators" ukončil jednu z nejpopulárnějších částí okurkové sezóny, tedy období arbitráží, či lépe řečeno handrkování mezi kluby a jejich hráči se statusem RFA, omezeně volného agenta. Jaké letos bylo? Inu, vše podstatné se dozvíte, či spíše připomenete, v našem stručném přehledu.

Arizona Coyotes

Mikkel Boedker

plat v sezóně 2014-15: 2,8 miliónu dolarů
dohoda před arbitráží:3,75 miliónu dolarů (roční jednocestná smlouva)

Z dánského šikuly se zcela zaslouženě stal druhý nejlépe placený útočník Kojotů (o příčku se dělí s čerstvým vítězem Stanley Cupu Antoine Vermettem). Vyšší gáži dostává pouze douholetý kapitán Shane Doan  a to 4,55 milionu dolarů. O štědré přilepšení si Boedker řekl především sezónou 2013-14, kdy zaznamenal 51 kanadských bodů.

Phil Samuelsson

plat v sezóně 2014-15: 550 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží:600 tisíc dolarů ( roční dvoucestná smlouva)

Syn legendárního obránce Ulfa Samuelssona dostává další rok na to, aby se prosadil do defenzivního valu Arizony. Letos oblékl její dres čtyřikrát, ve 24 letech má stále dost času na to, aby dozrál a v NHL prorazil.

Brendan Shinnimin

plat v sezóně 2014-15: 750 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 600 tisíc dolarů (roční dvoucestná smlouva)

Podobný příběh jako v případě Samuelssona, jen s tou obměnou, že Shinnimin hraje v útoku. Schopný střelec potřebuje přenést svou produktivitu z farmy do hlavního mužstva.

Buffalo Sabres

Phil Varone

plat v sezóně 2014-15: 590 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží:600 tisíc dolarů ( roční dvoucestná smlouva)

Také Varone bude dál pendlovat mezi AHL a NHL, hvězda záložní soutěže stojí před podobnou výzvou jako Shinnimin. Buffalským Šavlím by se jeho body hodily, letos si jich připsal jen pět.

Calgary Flames

Lance Bouma

plat v sezóně 2014-15: 775 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 2,2 milionu dolarů (tříletá jednocestná smlouva)

Obětavý forvard dostal za své řinčivé bodyčeky a sebevražedné pády do střel solidní odměnu. "Svými bloky inspiruje ostatní," říká o něm calgarský obránce Kris Russell, sám mistr v nelehké disciplíně. "Ideálně zapadá do naší DNA," tvrdí Brad Pascal, asistent GM Brada Trelivinga. Bouma není jen dříčem, umí zahrát i směrem dopředu. V minulém ročníku uhrál 34 bodů. 

Paul Byron

plat v sezóně 2014-15: 600 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 900 tisíc dolarů (roční jednocestná smlouva)

I Byron si polepšil, Flames své hráče umí za dobré služby odměnit. Drobný útočník stihl jen dvě třetiny zápasů, přesto atakoval dvacetibodovou metu.

Josh Jooris

plat v sezóně 2014-15: 925 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 975 tisíc dolarů (roční jednocestná smlouva)

Přesto, že Joorisovi část sezónu zničilo zranění zápěstí, zakončil sezónu s tuctem branek a stejným počtem asistencí. V Calgary mu věří, a tak mu přidali. Inu, jak říká Tomáš Jurčo, přeci jen je rozdíl, jestli berete 850, nebo 900 tisíc dolarů. Pokud bude Jooris pokračovat v herním růstu, budou si Plameny mnout ruce radostí.

Colorado Avalanche

Andrew Agozzino

plat v sezóně 2014-15: 590 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 700 tisíc dolarů (roční dvoucestná smlouva)

Další pakt pro ofenzivní eso AHL, které by se rádo protlouklo do nejlepší ligy světa. Znovu jel limitujícím faktorem hráčův drobný vzrůst.

Mathew Clark

plat v sezóně 2014-15: 550 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 600 tisíc dolarů (dvouletá dvoucestná smlouva)

Do NHL by chtěl i 24letý defenzivně laděný obránce, který si slavnou soutěž zatím vyzkoušel pouze v dresu Anaheimu Ducks.

Detroit Red Wings

Gustav Nyquist

plat v sezóně 2014-15: 1,05 milionu dolarů
dohoda před arbitráží: 4,75 milionu dolarů (čtyřletá jednocestná smlouva)

Švédský kanonýr se řadí k detroitským hvězdám, důvěru generálního manažera Kena Hollanda vyjádřenou 19 miliony dolary si získal 55 góly za poslední dvě sezóny, nikdo jich mezi Rudými křídly nedal tolik. "Jsme velmi rádi, že jsme si Gustava pojistili na další čtyři roky," tvrdí Holland. "Pro naši budoucnost bude klíčovým mužem."

Edmonton Oilers

Justin Schultz*

plat v sezóně 2014-15: 3,65 milionu dolarů
dohoda před arbitráží: 3,9 milionu dolarů (roční jednocestná smlouva)

Pokud chce Schultz získat pohádkové bohatství, bude muset předvést přeci jen něco navrch než odvážné ofenzivní zteče. Má na to rok. Co říkáte, věříte obránci, kterého k edmontonským Olejářům přivedlo i přemlouvání od Waynea Gretzkého?

Minnesota Wild

Erik Haula

plat v sezóně 2014-15: 900 tisíc dolarů
dohoda po arbitráži: 1 milion dolarů (dvouletá jednocestná smlouva)

Finský dříč zůstal nedoceněn, přesto dostal přidáno. Haula by mohl dorůst ve špičkového centra do třetí formace, musí ovšem přidat na důrazu a hlavě zapracovat na vhazování.

Nashville Predators

Craig Smith

plat v sezóně 2014-15: 900 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 4,125 milionu dolarů (pětiletá jednocestná smlouva)

Colin Wilson

plat v sezóně 2014-15: 2,5 milionu  dolarů
dohoda před arbitráží: 3,975 milionu dolarů (čtyřletá jednocestná smlouva) 

Oba mladí forvardi by měli zastávat důležité role a za své bodové příspěvky dostali tučné předplatné.

New Jersey Devils

Eric Gélinas

plat v sezóně 2014-15: 900 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 1,575 milionu dolarů (dvouletá jednocestná smlouva)

Gélinas má obrovský potenciál, leč zdravotní problémy jej brzdí. Jeho dělová rána rozhodne nejednu přesilovku New Jersey. Letos se blýskl 19 body, možná by mohl časem dosáhnout až na dvojnásobek.

Adam Larsson

plat v sezóně 2014-15: 900 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 4,18 milionu dolarů (šestiletá jednocestná smlouva)

GM Ray Shero chce na Larssonovi stavět, ze švédského beka již letos vyrostl zdatný nástupce Marka Židlického. Právě českého veterána nahradil v roli nejproduktivnějšího bek Ďáblů.

New York Rangers

Derek Stepan

plat v sezóně 2014-15: 3,85 milionu dolarů
dohoda před arbitráží: 6,5 milionu dolarů (šestiletá jednocestná smlouva)

Stepan dorostl v klíčovou oporu Blueshirts a podle toho byl také odměněn. New York na jeho gáži vůbec nešetřil, možná i díky změně v manažerském křesle. Glen Sather by jistě zkusil amerického reprezentanta usmlouvat, nicméně zbytečné riziko nebylo u pětapadesátibodového hokejisty na místě.

Ottawa Senators

Alex Chiasson

plat v sezóně 2014-15: 900 tisíc dolarů
arbitráž: 1,2 milionu dolarů (roční jednocestná smlouva)

Chiasson si před arbitráží věřil, nicméně nakonec "ostrouhal". Mladý útočník nedostal ani polovinu požadované sumy, vůbec mu totiž neprospělo, že v minulé sezóně šel výkonnostně výrazně dolů. "Myslím si, že šlo o férové slyšení. Obě strany přednesly své argumenty a my jsme spokojeni se soudcovým verdiktem," tvrdí GM Bryan Murray.

Mike Hoffman

plat v sezóně 2014-15: 750 tisíc dolarů
arbitráž: dva miliony dolarů (roční jednocestná smlouva)

Hoffmanovi jsme se věnovali v dopoledním článku, stejně jako v Chiassonově případě Ottawa vyhrála slyšení u nestranného soudce a místo 3,4 milionu dolarů, které 25letý střelec žádal, mu vyplatí podstatně nižší sumu. Výstižný fakt? Hoffman bude 31. nejlépe placeným z 33 hráčů, kterým se v uplynulé sezóně podařilo nasázet alespoň 27 gólů

Philadelphia Flyers

Michael Del Zotto

plat v sezóně 2014-15: 1,3 milionu dolarů
dohoda před arbitráží: 3,875 tisíc dolarů (dvouletá jednocestná smlouva)

Renesance se podařila. Del Zotto po trápení pod hlavním koučem newyorských Rangers Alainem Vigneaultem a nijaké štaci u Nashvillu Predators pookřál a rozpomenul se na své někdejší výkony. GM Ron Hextall za to ofenzivního zadáka s italskými kořeny bohatě odměnil.

St. Louis Blues

Magnus Pääjärvi

plat v sezóně 2014-15: 1,4 milionu dolarů
dohoda před arbitráží: 700 tisíc dolarů (roční jednocestná smlouva)

Sleva za dost možná poslední šanci ukázat, že patří do NHL. Tak lze interpretovat skromný pakt pro švédského hezouna s prvotřídním tahem na branku. Dokáže stabilně sbírat body, nebo analytici, na jejichž radu při Pääjärviho příchodu do St. Louis dal generální manažer Bluesmanů Doug Armstrong, přiznají svůj omyl? 

Toronto Maple Leafs

Taylor Beck

plat v sezóně 2014-15: 550 tisíc dolarů
dohoda před arbitráží: 875 tisíc dolarů (roční jednocestná smlouva)

Beck nechtěl s Nashvillem podepsat dlouhodobý kontrakt, a tak byl 12. června vyměněn do Toronta. Javorové listy s 24letým křídelníkem okamžitě uzavřeli roční pakt, čímž mu téměř slíbili místo v základní sestavě. Slibovat si od něj mohou důraz a kolem 20 bodů. "Jsem nadšený z přestupu, nemohu se dočkat, až začne sezóna," hlásí spokojený Kanaďan.

Jonathan Bernier*

plat v sezóně 2014-15: 2,9 miliony dolarů
dohoda po arbitráži: 4,15 milionu dolarů (dvouletá jednocestná smlouva)

Bernier se těší definitivního potvrzení svého statusu torontské jedničky, soupeření s Jamesem Reimerem, ke kterému vlastně nikdy reálně nedošlo, se uzavřelo. Frankofonní Kanaďan bude 24. největším boháčem mezi muži v masce, přičemž se zařadil po bok Anttiho Niemiho, Ondřeje Pavelce nebo Stevea Masona. Za mizernou obranou Maple Leafs předváděl divy, úspěšnost 91,2 % sice není špičková, ale optikou specifických torontských okolností obstojí před přísným měřítkem.

Washington Capitals

Braden Holtby

plat v sezóně 2014-15: 2 miliony dolarů
dohoda po arbitráži: 6,1 milionu dolarů (pětiletá jednocestná smlouva)

Holtby vystoupal mezi elitu NHL nejen výkony, ale rovněž platem. Poté co absolvoval slyšení před nezávislým soudcem, dohodl se s Caps na lukrativním pětiletém kontraktu, který z něj dělá sedmého nejlepšího placeného brankáře a hlavně washingtonského gólmana číslo jedna pro současnost i blízkou budoucnost. O královské peníze si řekl mimo jiné výtečným play-off, kde dosud pokaždé exceloval.

Marcus Johansson

plat v sezóně 2014-15: 2,175 milionu dolarů dolarů
arbitráž: 3,75 milionu dolarů (roční jednocestná smlouva)

I druhý z washingtonských "arbitrážníků" stanul před nezávislým soudcem a na rozdíl od Holtbyho si švédský forvard počkal na jeho verdikt. Může být spokojený, spor skončil de facto remízou. V nové sezóně ale bude kvůli zvýšené konkurenci (nepočítá se s ním do prvních dvou formací) mít extrémně náročnou úlohu - minimálně zopakovat poslední základní část (47 bodů) a říct si o dlouhodobý pakt.

* hráč byl přihlášen k arbitráži klubem

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.