bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehled Čechů: Rittich znovu zářil v brance Calgary, Kämpf oslavil narozeniny první trefou v NHL

13. ledna 2018, 8:46

Martin Zíta

Čeští hráči v noci na sobotu nechali v hokejových dějinách výraznou stopu. David Rittich předvedl v brance Calgary další skvělý výkon a na ledě Chicaga se zase z první trefy v kariéře radoval David Kämpf.

Lepší narozeniny si David Kämpf snad ani nemohl přát. V den svých třiadvacátých narozenin se mladý útočník v dresu Chicaga dočkal svého vůbec prvního gólu v NHL a přihodil k tomu ještě asistenci u trefy krajánka Jana Rutty, jenž zase Chicagu vystřelil vítězství.

Kämpf si tak zároveň mohl odškrtout také první duel s více než jedním kanadským bodem. Dvojice českých mladíků se tak stala vcelku nečekanou hrdinskou dvojicí v dresu Blackhawks.

V západní polovině NHL zazářil ještě jeden český zástupce. Brankář David Rittich pochytal 41 střel hráčů Floridy a dotáhl Calgary k šesté výhře v řadě. Rittich letos naskočil do šesti utkání, z nichž čtyřikrát zvítězil a pětkrát s Calgary bral alespoň bod. Jediná prohra bez bodu navíc přišla v utkání, do kterého Rittich nenastoupil od začátku.

Přehled českých a slovenských hráčů, kteří zasáhli do hry:

Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks 2:5

Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:06


Carolina Hurricanes – Washington Capitals 3:4

Jakub Vrána (WSH) 0+1,1 střela, čas na ledě 11:46


Florida Panthers – Calgary Flames 2:4

Radim Vrbata (FLA) 0+0, 5 střel, čas na ledě 13:03 
David Rittich (CGY) odchytal 59:58 minut, 41 zákroků, úspěšnost 95,3 %


Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 2:1

Jan Rutta (CHI) 1+0, 3 střely, čas na ledě 21:36 
David Kämpf (CHI) 1+1, 2 střely, čas na ledě 13:17 
Marko Daňo (WPG) 0+0, 2 střely, čas na ledě 06:02


Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 2:4

Richard Pánik (ARI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:39 
Andrej Sekera (EDM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:47

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.