bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehled Čechů: Pastrňákův historický výkon, Hertl gólem rozhodl o vítězství San Jose

15. dubna 2018, 8:10

Martin Zíta

David Pastrňák nebyl jediným českým hokejistou, kterému se v noci dařilo. Jeho spoluhráč David Krejčí doprovodil Pastrňákův šestibodový koncert jednou brankou a Tomáš Hertl v dresu San Jose rozhodl o vítězství Sharks.

David Pastrňák (Boston Bruins)

Český útočník byl hned u šesti ze sedmi gólů týmů. Pastrňák tři góly vstřelil sám a další tři připravil. Jednadvacetiletý útočník se stal nejmladším hokejistou, který v zápase play-off nasbíral šest kanadských bodů (21 let a 324 dní) a překonal rekord samotného Waynea Gretzkyho (22 let a 81 dní).

Pastrňák se navíc stal vůbec prvním hráčem Bruins, který v jednom zápase nasbíral šel bodů od 18. února 1990, kdy se to povedlo Raymondu Bourqueovi. Vyrovnal také klubový rekord v počtu bodů v jednom zápase play-off, o který se nyní dělí s Philem Espositem (1969) a Rickem Middletonem (1983).

Český mladík má po dvou zápasechna kontě devět bodů (4+5). Vyrovnal tím celoligový rekord pro nejvíce bodů po prvních dvou zápasech play-off, dělí se o něj znovu s již zmíněným Philem Espositem.

David Krejčí (Boston Bruins)

Velkému představení Davida Pastrňáka gólem asistoval také David Krejčího. Pro toho to byl druhý gól a celkem třetí bod v letošním play-off.

Tomáš Hertl (San Jose Sharks)

Tomáš Hertl rozhodl o vítězství San Jose ve druhém zápase série s Anaheimem. Hertl tak přidal gól k asistenci z prvního zápasu a pomohl Sharks k dvojnásobnému vyloupení domácího stánku Ducks.


Přehled českých a slovenských hráčů, kteří zasáhli do hry:

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 5:3

Ondřej Palát (TBL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:38 
Pavel Zacha (NJD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:55 


Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 7:3

Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 22:25 
David Krejčí (BOS) 1+0, 1 střela, čas na ledě 19:21 
David Pastrňák (BOS) 3+3, 4 střely, čas na ledě 15:46 
Roman Polák (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:59 
Tomáš Plekanec (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:38


Anaheim Ducks – San Jose Sharks 2:3

Ondřej Kaše (ANA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 15:31
Tomáš Hertl (SJS) 1+0, 6 střel, čas na ledě 20:37

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.